V novo leto z različnimi (zimskimi) aktivnostmi

  • 4. 01. 2017
V novo leto z različnimi (zimskimi) aktivnostmi

Razen nizkih temperatur vreme ni nič kaj zimsko. Naj še tako težko pričakujete sneg, ga zaenkrat še ni na vidiku. Vseeno pa si lahko pričarate tudi vsaj delček zimskih radosti, in to na različne načine.  

1. Snega se lahko naužijete na smučišču.

Če že ni snega v nižjih predelih, se ga pojdite naužit na smučišča. Otroci bodo tega še posebej veseli. Lahko se smučate, sankate ali preprosto samo uživate in se prepustite igri.

2. Sprehodi v naravi sproščajo.

Tudi če je mrzlo, se odpravite na svež zrak. Sprehodi dobro vplivajo na splošno počutje. Sprehodite se skozi gozd ali park in si osvežite glavo in misli. Če imate psa, ga peljite na sprehod. Tako boste osrečili vašega štirinožnega prijatelja, svež zrak in gibanje pa bosta dobro dela tudi vam.

3. Tudi drsanje je odlična aktivnost.

Drsanje je ravno tako odlična sprostitev za zimske dni. Decembra so v marsikaterem mestu postavili kar drsališče na prostem, ki bo ponekod na voljo še v januarju. V nekaterih mestih so seveda tudi tista večja drsališča za vse željne prave drsalne avanture.

4. Tek pozimi ni nemogoč.

Tudi hladnejši dnevi so lahko primerni, predvsem pa zelo zanimivi za tek. Tek morda ni za vsakogar, tisti, ki pa ste bolj športne narave, se mu nikar ne odrekajte. Pomembno je le, da se toplo oblečete, ne pozabite niti na kapo in rokavice.  

5. Zimski večeri z dobro knjigo v roki.

Hladni zimski večeri so idealni za preživljanje časa s knjigo v roki. Skuhajte si čaj, pripravite piškote in izberite knjigo, ki ste jo že dlje časa nameravali prebrati. Branje odganja stres, prav tako pa na ta način bogatite besedni zaklad in širite nova obzorja.

6. Domača večerja in klepet z družino ter s prijatelji.

Služba in ostale obveznosti nam včasih preprosto ne dovolijo vsakodnevnega kuhanja, ki lahko vzame kar precej časa. Vendar si kljub vsemu vsaj ob koncu tedna vzemite čas in pripravite večerjo, ki jo delite z družino ali s prijatelji. Dobra hrana, sproščen klepet in druženje z bližnjimi vam bo dalo nov zagon za prihajajoči teden.

Da pa se raznih (zimskih) aktivnosti ne boste držali samo na začetku leta, poskrbite, da boste čez vse leto dovolj aktivni. Predvsem pojdite v naravo in uživajte po svoje. Počnite stvari, ki so vam všeč, saj boste tako tudi veliko srečnejši.

Deli objavo:


Tvoj komentar


* obvezna polja