RAZPRODANO: Velika menjava posode STARO za NOVO zamenjala 3000 posod!

  • 10. 10. 2018
RAZPRODANO: Velika menjava posode STARO za NOVO zamenjala 3000 posod!

Med 11. 10. in 15. 10. 2018 je v vseh trgovinah Vitapur potekala Velika menjava posode STARO za NOVO. Akcija je doživela velik odziv, saj smo oddali VSEH 3000 ponev, ki smo jih namenili vaši menjavi. Spremljajte, saj bomo kmalu objavili več o količini zbrane stare posode, ki ga bo v recikliranje prevzelo podjetje Gorenje Surovina d.o.o.!

Zakaj smo zbirali staro posodo? Razlogov je več!Zbirali smo stare posode, da bi jih reciklirali.

  1. Stara posoda je poškodovana. Praske in odluščen premaz povečajo možnost zaužitja zdravju škodljivih snovi, hrana se prijemlje na posodo, kakovost zaužite hrane se poslabša.
  2. Stara posoda vsebuje škodljive PFOA snovi! PFOA je okolju in zdravju škodljiva, lahko draži kožo, oči in dihala ter je potencialno rakotvorna. Rosmarino posoda je 100% brez PFOA!
  3. Stara posoda NI okolju prijazna. Narejena je iz nerecikliranega materiala ter je večji porabnik energije in slabši prevodnik toplote.

Kaj bomo naredili s staro posodo? Posodo bomo reciklirali!

V Vitapurju se zavedamo ekološke odgovornosti, zato želimo prispevati k varstvu našega planeta. V akciji STARO za NOVO smo želeli zbrati več kot 6 ton stare posode, s katero bomo po recikliranju dobili približno 2500 kosov nove reciklirane, tako človeku kot okolju prijazne posode. Spremljajte, da izveste, kako smo dosegli zastavljene cilje.

Namen akcije »Staro za novo« je spodbuditi k menjavi stare, zdravju in okolju škodljive posode, za novo posodo Rosmarino.

Prednosti reciklirane posode, med katerimi je tudi Rosmarino, so:

  • Prihranek energije, saj je potrebnih kar 95 % manj energije kot za proizvodnjo ostalih, klasičnih posod.
  • Ohranjanje naravnih virov planeta in zmanjšanje količine odpadkov na deponijah.
  • Z recikliranjem nastane nova, odlična posoda, ki zagotavlja visoko kakovost in še boljšo energetsko učinkovitost.

Hvala vsem za sodelovanje!

Deli objavo: