V petih dneh nakupovalci zbrali več kot 8000 brisač za sedem zavetišč po Sloveniji

  • 11. 06. 2018
V petih dneh nakupovalci zbrali več kot 8000 brisač za sedem zavetišč po Sloveniji

Podarili smo več kot 8000 brisač sedmim zavetiščem za živali po Sloveniji. Brisače so v mesecu maju zbirali nakupovalci, ki so lahko v maloprodajnih trgovinah Vitapur in Svilanit svoje obrabljene brisače po simbolični ceni zamenjali za nove.

Petra Karlovčec, vodja projekta Staro za novo, je povedala: »S projektom smo našim strankam želeli omogočiti, da ustrezno reciklirajo star tekstil, s ponovno uporabo pa smo podarili košček sreče in udobja kosmatim varovancem, ki potrebujejo našo pozornost.«

Brisače so romale v sedem zavetišč po Sloveniji: Društvo za zaščito živali Pomurja (Veterina Nabergoj), Mariborski Azil za živali, Društvo za zaščito živali Slovenska Bistrica, Zavetišče Horjul, Zavetišče za male živali Ljubljana, Mačja Hiša v Celju in Zavetišče Zonzani.

Zbirali smo brisače za zavetišča živali.

Jurij Juhant iz Zavetišča Horjul je dodal: »Z vašo pomočjo smo za nekaj časa precej napolnili skladišče tekstila, ki ga uporabljamo za ležišča malih Horjulčkov. Zato se še posebej toplo zahvaljujemo velikodušnosti Vitapurja, Svilanita in njihovih zvestih strank.«

Skozi vse leto zavetišča potrebujejo rabljene brisače, pa tudi rjuhe in deke, ki jih uporabijo za ležišča kosmatincev. Živali na njih spijo bolje kot na vzglavnikih, odejah ali vzmetnicah, ki jih hitreje raztrgajo in izvlečejo polnilo, ob tem pa preti nevarnost, da polnilo tudi pogoltnejo. Iz Zavetišča Horjul smo prejeli še posebej tople pozdravčke novih uporabnic starih brisač, ki so jih v naše poslovalnice prinesli nakupovalci.

Akcija menjave brisač je obeležila 80. let tekstilne tradicije Svilanita iz Kamnika in je potekala od 10. do 14. maja 2018. V bližnji prihodnosti si v trgovinah Vitapur in Svilanit želimo še več priložnosti, da izpeljemo podobne dobrodelne projekte. Zavedamo se, da sta okoljevarstvo in solidarnost vrednoti, ki ju je treba v družbi predajati z zgledom, zato že snujemo nove akcije, ki bodo v korist tako našim strankam kot pomoči potrebnim.

Deli objavo: