Recept za zlate palačinke s karamelo in pomarančo

  • 12. 10. 2018
Recept za zlate palačinke s karamelo in pomarančo

Dodobra smo zakorakali v tisti čas leta, ko nam listi čajevcev in zrna mletega kakava krajšajo dolge temne popoldneve. Ob vročemu čaju in sladkemu kakavu pa se priležejo sladke pregrehe, ki jih enostavno pripravite v ponvah Rosmarino.

Da bodo znamenite palačinke Crêpes Suzette še bolj sočne in njihovi robovi še bolj hrustljavi, je treba imeti v kuhinji najboljšega pomočnika – vrhunsko palačinkarico Rosmarino Black Lava Stone.

Da boste sebe in celo vašo družino razvajali s slastnimi palačinkami Suzette in jih obogatili s pomarančno omako potrebujete:

Sestavine za Crêpes Suzette

  • 3 jajca
  • 1 žlica sladkorja v prahu
  • 2 ščepca soli
  • 300 ml mleka
  • 2 žlici ruma
  • 120 g moke
  • ½ žličke masla za okus

Sestavine za omako Crêpes Suzette

  • 60 g masla
  • 2 pomaranči (sok in naribana lupinica)
  • Ena pest sladkornih kock

Za maso krhkih palačink v veliko posodo z ročno metlico stepete jajca, dodate mleko, sladkor, sol in kanček ruma za okus. V drugi posodi pripravite presejano moko, na katero zlijete jajčno zmes ter dobro premešate. Mešati prenehate, ko dobite gladko zmes brez grudic. Maso pustite počivati 15 minut.

Za omako si pripravite posodo, v katero date kocke sladkorja ter jih prelijete s pomarančnim sokom in naknadno potrosite z naribano pomarančno lupino.

Na zmernemu ognju segrejete ponev za peko palačink Rosmarino Black Lava Stone, naknadno dodate kanček olja ali masla za okus. Ko je maščoba dovolj vroča, dodate zmes za palačinke ter spečete majhne, čim tanjše palačinke.

Pripravite čisto kozico Rosmarino Black Lava Stone, v kateri razpustite maslo. Stopljene sladkorne kocke s pomarančnim sokom in lupino dodate vročemu maslu ter mešate, dokler sladkor ne postane popolnoma tekoč.

Palačinke servirate na krožnike in jih prelijete s pomarančno kremno omako. Pripravljeno sladico okrasite še s krhljem pomaranče, cimetom ter tople servirate.

Palačinke bodo še bolj slastne v kombinaciji vročega kakava. Pa naj še kdo reče, da dolgi jesensko-zimski večeri niso super!

 

Deli objavo: