Vzdrževanje
Lonec je potrebno pred prvo uporabo temeljito očistiti. Uporabite vročo vodo, sperite vso površino s čisto vodo in lonec posušite. Ne pregrevajte prazne posode. Pred pomivanjem pustite, da se posoda popolnoma ohladi. Posode ne drgnite z ostrimi in s kovinskimi predmeti (npr. žičnata gobica) ali grobih in abrazivnih čistil. Po vsaki uporabi očistite lonec na znižan pritisk, tako da se ostanki hrane ne bodo posušili in se prilepili na lonec. Če je ventil za sproščanje tlaka zelo umazan, ga lahko odvijete pod pokrovom, ga očistite in ponovno privijte. Pomivanje v pomivalnem stroju je dovoljeno le za lonec in ne pokrovko, saj lahko tesnilo postane trdo in onemogoči, da se lonec povsem zatesni. Za daljšo življenjsko dobo posode priporočamo ročno čiščenje. Pri kuhanju upoštevajte premer dna posode, da kuhališče ne presega premera dna. To dosledno upoštevajte pri indukciji. S posodo ravnajte previdno, da ne pride do mehanskih poškodb.