Cene in plačila

Pred vami so vse informacije glede naših cen, plačinih možnosti in pogojev.

Cene

Vse navedene cene izdelkov so v eur in vključujejo davek na dodano vrednost (DDV). Pridržujemo si pravico do spremembe cen brez predhodnega obvestila, razen, če ni  navedeno drugače (primer akcij in posebnih ugodnosti). Ko kupec  naročilo v spletni trgovini potrdi, veljajo cene, objavljene s strani podjetja AD Vita d.o.o., ki se zapišejo v končni potrditvi naročila.Če ni drugače navedeno, cene veljajo za en kos.

V spletni trgovini so cene navedene kot redne cene izdelkov in akcijske cene. Redne cene so priporočene maloprodajne cene, ki so objavljene v rednem ceniku AD Vita d.o.o. Osnova za izračun višine prihranka in višine popusta so priporočene maloprodajne cene. Akcijska cena je cena, ki jo plača kupec. V primeru, da izdelek nima akcijske cene, kupec plača redno ceno.

V spletni trgovini je redna cena označena s črno barvo. Akcijska cena je označena z rdečo barvo. V primeru, da ima izdelek akcijsko ceno, je redna cena prečrtana. Razliko med redno in akcijsko ceno komuniciramo s prihrankom, ki je jasno zapisan ob redni in akcijski ceni.

Plačila 

Izbirate lahko med različnimi načini plačila, in sicer:

a. Plačilo po povzetju

Pri plačilu po povzetju plačate blago ob prevzemu na domu ali drugi lokaciji po vaši izbiri, ob prevzemu paketa pokažete osebni dokument. Kupnino plačate dostavni službi Pošta Slovenije ob dostavi. Možno je le plačilo z gotovino.
Če vas v času dostave ni doma, bo poštni delavec pustil obvestilo o dostavi izdelkov v vašem nabiralniku, na podlagi katerega boste paket lahko osebno prevzeli na vam najbližji poštni enoti. Naročene izdelke v tem primeru plačate ob prevzemu v enoti Pošte Slovenije.

Pri plačilu po povzetju Pošta Slovenije zaračuna provizijo:

 

b. Plačilo po predračunu

Pri izbiri načina plačila po predračunu po zaključku nakupa prejmete ne e-naslov, ki ste ga navedli, ponudbo. Na njej najdete vse potrebne podatke za izvedbo plačila: številka transakcijskega računa, znesek ...

Plačilo najlažje in najhitreje izvedete v vaši spletni banki, lahko pa tudi na katerikoli banki ali pošti v Sloveniji.

Z izvedbo naročila bomo pričeli po prejemu obvestila o prejetem plačilu.

Podatki za izpolnitev plačilnega naloga UPN

Namen plačila: Plačilo spletnega naročila
Ime/Naziv: Ad Vita d.o.o.
Naslov: Tovarniška 7b, 3210 Slovenske Konjice

Referenca: vpis številke ponudbe (Nekatere banke zahtevajo vpis dodatnih "ničel", npr. 00 pred vpisom številke ponudbe).

Številka računa: IBAN SI56 0600 0095 4615 420

c. Plačilo s plačilno oz. kreditno kartico

V spletni trgovini Vitapur lahko plačilo poravnate s plačilnimi oziroma kreditnimi karticami. Kreditne kartice: MasterCard, Visa, American Express in plačilna kartica: Maestro.

Pri plačilu s plačilno oziroma kreditno kartico iz seznama izberite ustrezno.

(Opomba: za uporabo plačilnih kartic pri svoji banki preverite, če je kartici, s katero želite plačati, omogočena funkcija za spletno plačevanje).

Pri plačilu s plačilno kartico:

  • plačnik mora biti ista oseba ali organizacija, ki je lastnik plačilne oziroma kreditne kartice,

  • po oddaji naročila ni možna sprememba vsebine naročila oz. končnega zneska naročila, razen v posebnih primerih, ki jih določi ponudnik.

Z izvedbo naročila bomo pričeli po prejemu obvestila o prejetem plačilu.

Postopek plačila s kartico:

1. korak: vnos številke kartice.

2. korak: vnos veljavnosti kartice. V primeru, da to zahteva kartica, (velja za kartici MasterCard in Visa) je potreben vnos varnostne kode vaše kartice. Če uporabljate kartico Visa ali MasterCard, je to 3-mestna številka desno od številke vaše kartice (hrbtna stran kartice).

3. korak: V primeru, da je politika poslovanja banke, kjer imate kartico (npr. Nova KBM) takšna, da zahteva še eno kodo (8-mestna koda), se vam odpre novo okno, kjer  s pomočjo ČIP kartice in OTP čitalca pridobite potrebno 8-mestno kodo.

Plačilo s plačilno oz. kreditno kartico izvedete v plačilnem okolju ponudnika plačilnega prometa. Pri izvajanju plačilnega postopka je poskrbljeno za najvišjo možno varnost podatkov o kreditnih karticah uporabnika, saj se plačilni postopek izvaja preko t.i. HTTPS protokola.

POMEMBNO:

V kolikor izdelki, ki ste jih naročili niso na zalogi, vam bomo sredstva rezervirana za plačilo, sprostili nazaj na vaš TRR račun.
V nadaljevanju vstopate v plačilno okolje ponudnika plačilnega prometa. Pri izvajanju plačilnega postopka je poskrbljeno za najvišjo možno varnost podatkov o kreditnih karticah uporabnika, saj se plačilni postopek izvaja preko t.i. HTTPS protokola.

d. Plačilo na do 4 obroke, brez obresti 

Vitapur vam zagotavlja enostavno in hitro plačilo na do 4 obroke, brez obresti, in to brez pretirane papirologije. Nakup na obroke lahko izvršite s plačilom na položnice, v vseh trgovinah Vitapur-Hitex, preko telefona 03 757 14 40 ali preko spletne trgovine www.vitapur.si.

  • 2 obroka – pri nakupu nad 60 €. Minimalna vrednost prvega obroka je 40 % od vrednosti naročila. Prvi obrok poravnate ob prevzemu izdelkov, drugega plačate preko položnice. Minimalna višina drugega obroka je 24 €. V primeru, da ste naročili ležišče po meri (ležišča iz lateksa), je ob potrditvi naročila potrebno plačati 1. obrok.

  • 3 obroki – pri  nakupu nad 80,00 €. Minimalna vrednost prvega obroka je 40 % od vrednosti  naročila. Prvi obrok poravnate ob prevzemu, preostala dva plačate preko mesečnih položnic. Minimalna višina ostalih obrokov je 24 €. V primeru, da ste naročili ležišče po meri (ležišča iz lateksa), je ob potrditvi naročila potrebno plačati 1. obrok.

  • 4 obroki – pri nakupu nad 120,00 €. Minimalna vrednost prvega obroka je 40 % od vrednosti naročila. Prvi obrok poravnate ob prevzemu, preostale plačate preko mesečnih položnic. Minimalna višina ostalih obrokov je 24 €. V primeru, da ste naročili ležišče po meri (ležišča iz lateksa), je ob potrditvi naročila potrebno plačati 1. obrok.

Nekatere izdelke (ležišča iz lateksa, volnene nadvložke in odeje, določena letvena dna) za vas izdelujemo po naročilu. Predpogoj za izdelavo je vnaprejšnje plačilo 40% avansa ali celotnega zneska naročila. Če ste izbrali plačilo na obroke, se prvi obrok šteje kot plačilo avansa, zato ga morate plačati vnaprej.

Med izdelke standardnih velikosti spadajo: 

  • ležišča iz lateksa dimenzij 80x200, 90x190, 90x200, 120x200, 140x200, 160x200 in 180x200 cm,
  • letvena dna dimenzij 70x200, 80x200, 90x190, 90x200, 120x200 in 140x200 cm,
  • kašmir in merino volneni nadvložek dimenzij 90x190, 90x200, 120x200, 140x200, 160x200 in 180x200 cm,
  • kašmir in merino volnena odeja dimenzij 140x200, 200x200 in 250x200 cm.

Vse ostale dimenzije, ki niso zapisane na seznamu izdelkov standardnih velikosti, se smatrajo za izvenstandardne.

Po oddaji naročila boste tekom delovnega dne prejeli podatke za plačilo na vaš e-poštni naslov. Ko je plačilo avansa oziroma prvega obroka opravljeno, bo vaše naročilo poslano v izdelavo. O dostavi boste obveščeni iz strani Pošte Slovenija ali naše osebne dostavne službe HITEX.

Kako si uredim obročni nakup?

Plačilo na obroke brez obresti lahko uredite ob nakupu preko spletne trgovine www.vitapur.si, v vsaki trgovini Vitapur-Hitex po Sloveniji ali ob naročilu preko telefona 03 757 14 40.

Na spletni strani lahko med samim postopkom nakupa enostavno izberete nakup na obroke brez obresti in oddate naročilo. Po prejemu naročila vas bomo kontaktirali in uredili vse potrebno.

Če pri tem koraku potrebujete kakršno koli pomoč, prosimo, pokličite na  05 93 42 787 ali pišite na media@vitapur.si. Prav tako se lahko za pomoč obrnete na spletnega svetovalca, ki vas čaka v spletni klepetalnici od 9. do 19. ure.

Za sklenitev pogodbe potrebujemo vašo EMŠO številko. Plačilo na obroke velja samo za državljane Republike Slovenije. V kolikor ima stranka odrto plačilo na obroke, do nadaljnjega nakup na obroke ni mogoč, dokler vsi obroki niso odplačani.

Maksimalni znesek nakupa, ki se lahko opravi na 4 obroke, je 2.000 €.

Pri plačilih na obroke si pridržujemo pravico, da zahtevamo dodatno dokumentacijo ali zavrnemo naročilo.

e. Plačilo s plačilnim sredstvom PayPal

V spletni trgovini www.vitapur.si lahko kot plačilno sredstvo uporabite tudi PayPal, ki je varen in razširjen sistem plačevanja storitev preko interneta. Plačilo s PayPalom je na voljo za vse nakupe na vitapur.si.

V spletni trgovini Vitapur lahko kupujete preko PayPala na 2 načina:

1. način: PayPal Hiter nakup

V košarici izberete PayPal Hiter nakup. Preusmerjeni boste na PayPal vmesnik, kjer se vpišete v PayPal in opravite transakcijo. Po uspešni transakciji boste preusmerjeni na pregled in oddajo naročila. Vsi vaši podatki (ime, priimek, naslov) se avtomatsko dopolnijo v naročilu.

2. način: S seznama plačil izberete PayPal

V košarici nadaljujete na vpis podatkov. V 3. koraku s seznama plačil izberete "plačilo preko PayPala" in "oddajte naročilo".  Preusmerjeni boste na PayPal.