7 preprostih idej za praznično okrasitev doma

  • 13. 12. 2017
7 preprostih idej za praznično okrasitev doma

Veseli december ob vsem veselju, sreči, kupovanju daril prinese tudi praznično okraševanje doma. Možnosti za okrasitev je nešteto. Ponudba v trgovinah je resnično velika in bogata. Seveda pa lahko okraske izdelate tudi sami doma.

Preprosto, a kreativno

Vsi, ki iščete enostavne, a še vedno kreativne ideje, kako v prazničnem decembru okrasiti dom brez odvečnega kiča, preberite nekaj preprostih idej. In ne pozabite – manj je več. Okraski so lahko leseni, plastični, stekleni, papirnati …, možnosti pa je nešteto.  

1. Okrasitev dekorativnih vzglavnikov.

Okraševanje dekorativnih vzglavnikov na vaši sedežni je lahko zelo zabavno opravilo. Vzglavnike lahko zavijete v okrasne trakove, da bodo izgledali kot darilo. Poiščite barvne rute oz. šale, ovijte jih okrog vzglavnikov z vseh strani in jih na sredini zavežite v dekorativno pentljo. Izgleda naravnost čudovito!

2. Praznična okrasitev mize.

Okrasite tudi mize v vašem stanovanju. Na dekorativni krožnik dajte nekaj storžev, barvnega peska za dekoriranje in po želji nekaj barvnih plastičnih bučk ali celo svečo. Prav tako lahko vzamete večji dekorativni kozarec ali vazo, dodate pentlje, pisane kroglice in jih postavite na kuhinjsko mizo, mizico v dnevni sobi, na komodo ali kam drugam.

3. Različni leseni okraski.

Leseni okraski dajo prostoru nekoliko drugačen naraven, prijeten izgled in s tem tudi vzdušje. Če ste vešči jih lahko izdelate sami, sicer pa jih kupite pri izdelovalcih, ki se ukvarjajo z domačo obrtjo.

4. Naravna dekoracija.

Pripravite si večjo vazo in naberite različne vejice. Na njih obesite bučke najljubših barv, razne trakove in pentlje.

5. Praznična dekoracija starih sani.

Če imate doma še kakšne stare lesene sani, jih lahko odlično predelate v praznično dekoracijo. Prebarvate jih s poljubno barvo, okrasite s pentljami, bučkami in ostalimi okraski po želji.

6. Papirnati okraski in okraski iz testa za piškote.

Najenostavneje je izdelati okraske iz papirja. Uporabite papir različnih barv in izrežite snežinke, snežake, smrečice … ter jih nanizajte na vrvico, ki jo lahko razprete po prostoru ali pa okraske nalepite na okna. Okraske pa lahko izdelate tudi iz testa za piškote, ki jih lahko po koncu praznikov tudi pojeste.

7. Okrasitev kljuke vhodnih vrat.

Drobni detajli so pomembni, zato kljuko vhodnih vrat okrasite z veliko pentljo.

To je le nekaj idej, s katerimi lahko v decembrskih dneh polepšate vaš dom, da bo izgledal kar najbolj praznično. 

Deli objavo:


Tvoj komentar


* obvezna polja