Osvežilen recept: Sveža špinača v solati

  • 11. 05. 2018
Osvežilen recept: Sveža špinača v solati

Špinačna solatka je hitro pripravljen, a kljub temu z vitamini in hranilnimi snovmi bogat obrok hrane. Solata s surovo špinačo vas bo poživila in pregnala nadležno utrujenost, ki nas včasih preganja proti koncu delovnega tedna.

Potrebujemo:

  • skodelico kuhane prosene kaše
  • 120 g svežih mladih špinačnih listov
  • 1 rdeča čebula
  • 1 rdeča paprika
  • pest češnjevih paradižnikov, razpolovljenih
  • nekaj popečenih šampinjonov (po želji)
  • semena enega granatnega jabolka
  • mladi sir, po okusu
  • semena sezama
  • nasekljane pistacije za posutje

Preliv:

  • 1dl brusničnega sirupa (lahko zamenjate z medom)
  • sok 2- 3 limon
  • 3 stroki zdrobljenega česna
  • 4 žlice kisa
  • 2 dl oljčnega olja
  • sol, poper

Priprava:

Čebulo in papriko narežemo na tanke trakove, šampinjone popečemo.

Za preliv s paličnim mešalnikom premešamo vse sestavine, dokler ne dobimo uravnotežen sladko kisel okus.

V proseno kašo vmešamo vse sestavine. Prelijemo s prelivom in rahlo premešamo. Po vrhu posujemo zdrobljeni mladi sir in pistacije ter sveže postrežemo.

Dober tek!


 Oddaja Dobro Jutro

Recpet je pripravljen v sodelovanju z oddajo Dobro jutro, Televizije Slovenija.

Kuhali so v vrhunski posodi Rosmarino Black Lava Stone, ki omogoča naraven način priprave obrokov. Hrana je pripravljena hitro, enostavno in predvsem zdravo – z malo maščobami!

Deli objavo:


Tvoj komentar


* obvezna polja