Recept za hrustljavo pito s kislim zeljem

  • 12. 01. 2018
Recept za hrustljavo pito s kislim zeljem

Ob besedi pita verjetno najprej pomislite na sladico, vendar pa današnji recept za hrustljavo pito predstavlja slastno glavno jed. Če ste dvomili, da lahko zelje uporabite za pito, preberite spodnji recept in se prepričajte.

Potrebujemo:

  • 5 listov vlečenega testa,
  • 700 g kislega zelja,
  • 2 pora,
  • korenček,
  • 1 steblo zelene,
  • lovorjev list,
  • oljčno olje,
  • sol, poper,
  • jajce,
  • 3 dl mineralne vode.

Postopek:

Na oljčnem olju prepražimo por, korenček in stebelno zeleno. Solimo. Dodamo kislo zelje, malo vode in dušimo dokler voda ne izpari. Nato povišamo temperaturo in zelje bolj pečemo kot kuhamo. Vmes »deglaziramo« z malo vode. Zelje je gotovo, ko precej potemni.

Okroglo posodo namastimo. Na dno položimo list testa, ga premažemo s čopičem z mešanico mineralne vode in olja ter nanj položimo naslednji list testa. Premažemo z oljem in vodo ter potresemo z nadevom in pokrijemo s testom, ki gleda čez rob. Ponovno obilno premažemo z vodo in oljem. Ponavljamo dokler ne porabimo testa in nadeva. Zadnji list testa lahko zgubamo po površini. V mešanico olja in vode, ki nam je ostala, ubijemo jajce, premešamo in dobro premažemo površino oz. vse polijemo na pito.

Pito pečemo na 200 °C do zlato rumene barve oz. približno 40 minut. Če med pečenjem vidimo, da je pita suha, jo ponovno zalijemo z vodo.


 Oddaja Dobro Jutro

Hrustljava pita s kislim zeljem je pripravljena v sodelovanju z oddajo Dobro jutro, Televizije Slovenija.    

Kuhali so v vrhunski posodi Rosmarino Black Lava Stone, ki omogoča naraven način priprave obrokov. Hrana je pripravljena hitro, enostavno in predvsem zdravo – z malo maščobami!

Deli objavo:


Tvoj komentar


* obvezna polja

 Jubiljena ponudba ležišč in vzmetnic Hitex