Recept za gratinirane testenine z zimsko zelenjavo in piščančji galantin

  • 5. 01. 2018
Recept za gratinirane testenine z zimsko zelenjavo in piščančji galantin

Če so vam od kosila ali od prejšnjega dne morda ostale testenine, jih lahko porabite za novo jed. Gratinirane testenine in piščančji galantin so okusen obrok, priprava pa vam ne bo vzela veliko časa.

Gratinirane testenine z zimsko zelenjavo

Sestavine:

  • 35 dag kuhanih testenin,
  • 30 dag brstičnega ohrovta,
  • 20 dag svežih šampinjonov,
  • 10 dag graha,
  • 3 dcl smetane za kuhanje,
  • 3 jajca,
  • strok česna,
  • 10 dag korenja,
  • olje,
  • sol in poper,
  • pehtran,
  • maslo,
  • drobtine,
  • parmezan.

 Postopek:

Brstični ohrovt, grah in korenje malo pokuhamo v slanem kropu. Šampinjone popražimo s strokom česna. Smetano za kuhanje, sol, poper, jajca in pehtran dobro razžvrkljamo in razmešamo z ohlajeno zelenjavo in s šampinjoni. Pekač namažemo z maslom in ga posujemo z drobtinami. Nato pekač nadevamo s testeninami in z zelenjavo, vse skupaj pa posujemo s parmezanom in pečemo v pečici 25 minut na 200 °C.

 

Piščančji galantin z rdečo papriko in s timijanom

Sestavine:

  • 2 kosa piščančjih prsi,
  • 1 rdeča paprika,
  • smetana za kuhanje,
  • timijan,
  • sol in poper. 

Postopek:

Piščančja prsa narežemo tako, da dobimo velik zrezek, ki ga obrežemo v pravokotnik. Obrezline in smetano za kuhanje ter timijan, sol in poper zmeljemo v multipraktiku, da dobimo farse. Farse nadevamo na začetek zrezka in obložimo z rdečo papriko ter zvijemo v rolado. Zavijemo v prozorno folijo in kuhamo v kropu 15 minut.

Postrežemo in ... dober tek ;)


 Oddaja Dobro Jutro

Gratinirane testenine so pripravljene v sodelovanju z oddajo Dobro jutro, Televizije Slovenija.    

Kuhali so v vrhunski posodi Rosmarino Black Lava Stone, ki omogoča naraven način priprave obrokov. Hrana je pripravljena hitro, enostavno in predvsem zdravo – z malo maščobami!

Deli objavo:


Tvoj komentar


* obvezna polja