Recept za najbolj puhaste palačinke

  • 30. 06. 2017
Recept za najbolj puhaste palačinke

Le kdo ne mara palačink? Palačinke z marmelado, s čokolado, smetano … Pripravite jih lahko s poljubnim namazom. Pomembna pa je seveda osnova, zato je priprava mase ključnega pomena. Rosmarinov kuhar Blaž Ivanovič je razkril svoj recept za okusne in puhaste palačinke. Preverite v videu ;).

Sestavine:

  • 130 g moke
  • 2 žlici olja
  • 1,3 dl mleka
  • 1 jajce
  • pol žličke pecilnega praška
  • ščepec soli
  • 2 žlici sladkorja (lahko 1 žlico navadnega sladkorja in en paketek vanilijevega sladkorja).

Postopek:

  • Najprej pomešate vse suhe sestavine.
  • Dodate jajce, olje in mleko.
  • Sestavine pomešate (nič hudega, če ostane kakšna grudica).
  • Maso pustite počivati 20 minut (v hladilniku).
  • Palačinke pečete na srednji temperaturi.
  • Ko zgornja stran postane suha, jo obrnete in pečete še 30 sekund.
  • Ko palačinke odstavite, jih pokrijete s čisto kuhinjsko krpo.
  • Postrežete in … dober tek ;).

Rosmarino kuhar Blaž Ivanovič

Recept pripravil:

Blaž Ivanovič

Rosmarino kuhar in Ex Masterchef Slovenia Contender

Deli objavo:


Tvoj komentar


* obvezna polja