Recept za obrnjeno rabarbarino pito

  • 31. 03. 2017
Recept za obrnjeno rabarbarino pito

Vsi, ki obožujete pite, poskusite tudi obrnjeno rabarbarino pito, ki se vam bo s sočnim in osvežujočim okusom kar stopila v ustih.

Sestavine

  • 500 g rabarbare

Testo:

  • 200 g pirine bele moke (tip 630)
  • 135 g mrzlega masla, narezanega na kocke
  • 60 g rjavega sladkorja, strok vanilje
  • pol žličke soli in 2–3 žlice mrzle vode

Karamel:

  • 200 g sladkorja v prahu
  • 85 g masla

Serviranje:

  • nesladkana stepena smetana

 Priprava

1. Sestavine za testo zgnetemo z mešalnikom in nato na hitro (da se testo preveč ne segreje) z rokami oblikujemo v kepo, zavijemo v folijo za hrano ter postavimo za tri četrt ure v hladilnik.

2. Operemo, olupimo in narežemo rabarbaro na 4 cm dolge koščke. Pečico segrejemo na 200 stopinj. Sladkor stresemo v posodo, v kateri bomo spekli pito, in ga na majhnem ognju segrevamo, da se stali in rahlo karamelizira. Dodamo maslo, mešamo in pustimo, da se raztopi. Odstavimo.

3. Testo razvaljamo na pomokani površini na velikost posode. V karamel tesno drugega ob drugega položimo koščke rabarbare. Testo na valjarju prenesemo na rabarbaro in s prsti, zatesnimo ob robu posode. Večkrat ga prebodemo z vilicami, da lahko med peko uhaja para.

4. Pito pečemo približno 35 minut, do zlato rjave barve. Ko jo vzamemo iz pečice, jo pustimo še 10 minut v posodi, da se malo ohladi. Medtem stepemo smetano.

5. Na posodo položimo krožnik in čezenj kuhinjsko krpo, tesno stisnemo ter na hitro obrnemo, da pita pristane na krožniku ter da ne izteče preveč karamela in soka, ki ga spusti rabarbara.

6. Razrezano na trikotnike še toplo postrežemo. Sladek karamel ublaži kislost rabarbare, zraven pa ponudimo še nesladkano smetano, ki okusa uravnoteži.

Dober tek!

Deli objavo:


Tvoj komentar


* obvezna polja

 Jubiljena ponudba ležišč in vzmetnic Hitex