Recept za pomladno juho iz kopriv, čemaža in divjega hmelja

  • 17. 04. 2019
Recept za pomladno juho iz kopriv, čemaža in divjega hmelja

Juho iz divjih rastlin je Urška iz 220 stopinj poševno poimenovala kar "železna" juha, saj rastline, ki jih je uporabila v juhi, vsebujejo ogromno železa in vitamina C. Zato juhe ne kuhamo predolgo, saj se vitamin C lahko na visokih temperaturah začne razkrajati.

Sestavine za divjo juho

  • vršički mladih kopriv
  • čemaž
  • vršički divjega hmelja
  • čemaževi popki
  • sol
  • sveže mlet poper
  • 0,5 dcl smetane za kuhanje
  • po želji dodamo krompir za zgostitev

Vitapurjeva juha v kozici Rosmarino.

Če želimo gosto juho ali pa nimamo dovolj izbranih divjih rastlin, najprej v slani vodi skuhamo na kocke narezan krompir.

Ko je krompir kuhan, dodamo vršičke divjega hmelja in mladih kopriv, ter čemaža. Vse skupaj v vakuumskem mešalniku Rosmarino NutriMAX dobro zmeljemo, prelijemo nazaj v kozico in kuhamo samo do vrenja.

Nato vmešamo smetano za kuhanje in ponovno segrejemo samo do vrenja.

Juho okrasimo s čemaževimi popki in jedilnimi vijolicami.

Juha iz divljih rastlin v kozici Rosmarino.


Urška Fartelj 220 stopinj poševno

Recept za juho iz kopriv, čemaža in divjega hmelja je za vas v kozici Rosmarino pripravila:

Urška Fartelj

Mama, blogerka in kulinarična pustolovka na 220 stopinj poševno.

Deli objavo: