Recept za testenine z mesnimi kroglicami v smetanovi omaki

  • 17. 06. 2019
Recept za testenine z mesnimi kroglicami v smetanovi omaki

Urška iz 220 stopinj poševno je tokrat mesne kroglice pripravila z malo bolj eksotičnimi začimbami, pa vendar z začimbami, ki so nam vse dobro znane: muškatni orešček, kajenski poper in kumina. Namesto v paradižnikovi omaki, jih je tokrat zakuhala v smetanovi.

Zraven Urška priporoča kodraste šagete, ker se vanje ujame veliko omake, ne bo pa hudega, če uporabite špagete ali katere druge testenine.

Sestavine:

  • 500 g mešanega mletega mesa
  • 5 žlic drobtin
  • 1 jajce
  • peteršilj
  • 1 manjša čebula
  • 1 strok česna
  • 1/2 žličke muškatnega oreščka
  • 1/4 žličke kajenskega popra
  • 1/4 žličke kumine
  • 1 žlička soli za kroglice
  • sveže mlet poper
  • 150 dcl smetane za kuhanje
  • olivno olje
  • testenine + sol

Čebulo in česen drobno sesekljamo in ju popražimo na malo olivnega olja. Najprej pražimo čebulo. Počasi, da lepo zarumeni in se čim bolj razpusti. Potem dodamo še česen in pražimo le toliko, da zadiši.

V skledi zmešamo vse sestavine razen smetane.

Oblikujemo kroglice.

Kroglice popečemo na olivnem olju.

Ko so kroglice pečene, dodamo smetano za kuhanje in segrejemo vse skupaj samo do vrenja.

Testenine skuhamo po navodilu proizvajalca. Vode ne odlijemo s testenin, ampak testenine z zajemalko za testenine dajemo v omako s kroglicami.

Dodamo še kakšen deciliter do dva škrobne vode, to je vode v kateri so se kuhale testenine, ker bodo vroče testenine hitro popile smetano.

Premešamo in še vroče postrežemo.


Urška Fartelj 220 stopinj poševno

Recept za testenine z mesnimi kroglicami v smetanovi omaki je za vas v ponvi z dvema ročajema Rosmarino Black Line in v višjem loncu Pour&Cook pripravila:

Urška Fartelj

Mama, blogerka in kulinarična pustolovka na 220 stopinj poševno.

Deli objavo: