Skrivnosti mirnega spanca: Ura naj bo daleč od oči

  • 12. 02. 2017
Skrivnosti mirnega spanca: Ura naj bo daleč od oči

4. skrivnost po vrsti je zavedanje, da ure in mobilniki ne sodijo v bližino postelje, saj vas lahko pri počitku močno ovirajo. Če še vedno spite z budilko ali mobilnim telefonom ob postelji, to navado hitro odpravite. Ura namreč še vedno sodi med najpogostejše dejavnike motenj spanja.

Ura naj bo daleč od oči

Ura na steni, na nočni omarici, mobilni telefon ob postelji ... Vse to predstavlja moteče dejavnike, ki vam potiho kratijo spanec.

Če le lahko, imejte uro izven vidnega polja. Nastavite alarm in jo nato postavite nekam drugam ali pa jo obrnite stran. Na primer, če imate uro na nočni omarici, jo postavite na omaro v kotu.

Če je ura vidna, se lahko zgodi, da boste v njo strmeli ali se redno zbujali, da pogledate nanjo. Če se trudite ustvariti dobro spalno okolje, to pomeni, da se zavedate svoje motnje v spanju.

V boju proti nespečnosti je dobro, da se ne osredotočate na čas. Gledanje, kako zgodaj je ali kako malo časa je preteklo, lahko vodi le do frustracij.

Mobilni telefon ne sodi ob posteljo

Dandanes si večina nastavi budilko kar na mobilniku. Tudi mobilni telefon odstranite iz vidnega območja. Če ne morete spati, se velikokrat zgodi, da posežete tudi po njem. Ne le, da pogledate na uro, ampak se marsikdo »pregreši« in preko mobilnega telefona prebira elektronsko pošto ali preverja, kaj se dogaja na družbenih omrežjih. Resnična težava nastopi, ko potem ne morete več zaspati nazaj. Če se to ponavlja noč za nočjo, se utrujenost povečuje. Zato je pomembno, da tudi mobilnih telefonov nimate v bližini.

Berite nas tudi naslednjo nedeljo, ko bomo razkrili 5. skrivnost.

Deli objavo:


Tvoj komentar


* obvezna polja