Valentinov zajtrk v postelji: ZA ali PROTI?

  • 11. 02. 2019
Valentinov zajtrk v postelji: ZA ali PROTI?

Valentinovo je idealen izgovor za razvajanje v dvoje, na ta dan pa si lahko privoščimo tudi kršenje pravil obnašanja v postelji.

Ena takšnih pregreh je tudi zajtrk v postelji: ni ravno za vsak dan, mnogi pa ga celo nikoli ne bi pripravili, predvsem zaradi nereda, ki ga povzroči hranjenje v spalnici. Na kateri strani ste vi? Preverite razloge ZA in PROTI! Pomembno je, da veste, na kateri strani je vaš partner - sicer se lahko zgodi, da se romantično presenečenje sprevrže v pravo nočno moro.

Recept za slasten valentinov zajtrk, ki vas čaka na koncu bloga, pa lahko mirno postrežete tudi za mizo. Kar šteje je namen, bolj kot malenkostne težave pa si bosta zapomnila predvsem trenutke, ki si jih vzameta samo zase!

Razlogi PROTI zajtrku v postelji

Nekateri so mnenja, da zajtrk ne spada v posteljo. In tu se lahko vsaj delno strinjamo. Postelja je namenjena počitku, zato ne priporočamo, da vanjo prinašate hrano. Lahko umažete posteljnino, nadrobite drobtine po ležišču in si na tak način pridelate več sitnosti kot koristi.

Če se že lotite priprave takšnega presenečenja, obvezno uporabite velik krožnik in pladenj, da kar najbolj učinkovito preprečite raztrosanje ostankov hrane. Bodite tudi pripravljeni, da po končanem zajtrku slečete posteljnino in jo operete.

Ima pa Vitapurjev spalni program tu veliko prednost: večina izdelkov za spanje je pralna v pralnem stroju, zato bodo tudi najbolj natančne boljše polovice pomirjene glede higiene v spalnici.

Razlogi ZA zajtrk v postelji

Zajtrk v postelji je odličen način, kako svojim dragim pokažemo, da nam veliko pomenijo. Navadno mora eden od njiju prej vstati, skočiti v trgovino po svež kruh, opraviti druge najnujnejše opravke in navsezadnje pripraviti zajtrk.

Na tak način se na nek način eden žrtvuje, da lahko drugi še malo polenari. S tem izkaže posebno pozornost ljubljeni osebi, zato je zajtrk v postelji odlična priložnost za crkljanje s partnerjem, ki bo zagotovo znal ceniti ta trud.

Po želji lahko zajtrk nagajivo začinita z merico jutranje penine, ki bo prebudila zaspano strast in (če vama čas dopušča) bosta med rjuhami ostala do zgodnjega popoldneva.

Recept za valentinov zajtrk

Preden se lotiš priprave, premisli, kaj tvoja boljša polovica najraje je za zajtrk. So to palačinke? Mogoče ti je kdaj zaupala, da jo kakšna posebna jed iz otroštva še posebej razveseli in ji prinese lepe spomine … Vsaka informacija ti bo prišla prav, zato se partnerja vedno splača pozorno poslušati!

In kakšen je sanjski zajtrk v postelji, ki ne zahteva veliko kuharskih spretnosti?

Za sanjski zajtrk v postelji potrebuješ:

  • Sveže maslene rogljičke
  • Sveže pomaranče ali jabolka
  • V kruhu pečena jajčka na oko
  • Pomarančni sok
  • Veliko džezvo turške kave z mlekom
  • Rdeče vrtnice

Prebudi se pol ure pred svojo boljšo polovico in neslišno smukni iz postelje. Pečico segrej na 180°C in na nizek pekač položi nekaj vnaprej pripravljenih zmrznjenih francoskih rogljičkov. Če se ti zdi to preveč zamudno, skoči do najbližje pekarne. Sveže rogljičke položi na krožnik s prtičkom.

Olupi pomarančo in jo natrgaj na krhlje ter zloži v skledico. Zraven nareži še jabolko, ki mu odstrani peške. Pokapaj z limoninim skokom, da jabolko ne bo prehitro postalo rjavo.

V toast izreži srček. Na ponvi za palačinke raztopi nekaj masla za okus in iz obeh strani do zlatega popeci toast ter izrezan srček. Nato v luknjo v toastu kapni kapljico olja in vanjo ubij jajce. Posoli in popraj po okusu. Ko je jajček na eni strani pečen, ga z lopatico obrni okrog in popeci še na drugi strani. Preloži na krožnik, ne pozabi na vilico in nož.

Medtem naj v džezvi že zavre voda. Odstavi in dodaj kavo, ki jo po okusu sladkaj. Ko kava vzkipi, jo odstavi, prelij v skodelico in dodaj mleko ali smetano po okusu. Če ima tvoja boljša polovica raje čaj, ji ustrezi.

Vse skupaj zloži na velik pladenj. Dodaj kozarec pomarančnega soka in šopek rdečih vrtnic. Boljša polovica se je do zdaj verjetno že prebudila in opazila čudovite vonjave, ki prihajajo iz kuhinje.

Vitapurjev nasvet: Uživajta v prazniku  ljubezni ob dobri hrani, saj gre ljubezen skozi želodec!

Deli objavo: