Vse za dobro spanje tudi v času cvetenja

  • 22. 04. 2016
Vse za dobro spanje tudi v času cvetenja

Pomlad je čas cvetenja. Na cvetni prah je občutljivih zmeraj več ljudi. Cvetni prah pri teh povzroča draženje oči, nosu in kihanje, kar otežuje gibanje na prostem. Zato je zelo pomembno, da tudi v stanovanju nismo izpostavljeni dražečemu cvetenju, če trpimo za tovrstno alergijo.

Spalnica je prostor, ki je namenjen vašemu počitku, regeneraciji telesa. Poskrbite, da v njej v ni cvetnega prahu, ki bi vas dražil in onemogočal miren in kvaliteten spanec.

Priporočamo da okna spalnice v času cvetenja zgodaj zjutraj in zgodaj zvečer zaprete.
Dobro je, da spalnico zjutraj dobro prezračite, čez noč pa imate okno narahlo priprto. Nujno potrebno je redno čiščenje žaluzij, če jih imate, saj se v času cvetenja tja nalaga poleg prahu tudi cvetni prah. Pri čiščenju žaluzij raje uporabljajte sintetične krpe kot tiste s perja. Tako bo precej manj prahu pristalo v zraku.

Redno sesanje ležišča in pranje posteljnine je prav tako pomembno, če želimo zmanjšati alergije na cvetni prah. Med ključne ukrepe za boljši spanec pa spada uporaba kvalitetnega v celoti pralnega vzglavnika, ki je sicer priporočljiv tudi če vas ne pestijo alergije. Za vse, ki imajo občutljivo in k alergijam nagnjeno kožo, priporočamo tudi uporabo pralnih odej in prevlek iz naravnih materialov, ki vam bodo omogočale boljše počutje in prijetnejši spanec.  

Deli objavo:


Tvoj komentar


* obvezna polja