Hitex - Že 20 let pomagamo do boljšega spanja.

Hitex – že 20 let vam pomagamo do boljšega spanja

Pri Vitapurju že od leta 2005 s strastjo skrbimo za kakovosten spanec in dobro počutje na vseh ravneh vašega življenja. Naše poslanstvo je, da vas zdrave in vitalne »spremljamo« skozi vsa življenjska obdobja, od rojstva, do pozne jeseni.

Pod blagovno znamko Hitex združujemo kakovostna ležišča, nadvložke in letvene podlage. Za izdelki stojijo izkušeni strokovnjaki, ki nenehno iščejo in razvijajo boljše rešitve za zdrav in udoben spanec. Delamo z vizijo, da ustvarimo najboljše izdelke za spanje, pri čemer vso pozornost usmerjamo v dizajn ležišč in njihovo proizvodnjo.

Ležišča Hitex. DOKAZANO BOLJŠE SPANJE.

Z odgovornim pristopom do vašega zdravja skrbno izbiramo materiale in ustvarjamo tehnološko dovršena ležišča že 25 let. Največ pozornosti namenjamo prav vam, našim strankam, vašim potrebam in željam. Načrtovanje sodobnega ležišča danes ni mogoče brez interdisciplinarne strokovne ekipe, ki jo sestavljajo strokovnjaki v pohištveni industriji in zdravniki (ortopedi, revmatologi in psihologi). Več kot tretjino življenja prespimo, zato je naš cilj, da vam v postelji z vrhunskimi ležišči Hitex omogočimo popoln spanec in počitek telesa, kot nujno pripravo na nov dan in vsakodnevne napore.

Kakovostno izdelavo jamčimo s certifikati, skrbnim izborom materialov in natančnim nadzorom nad vsakim korakom v procesu izdelave. Ležišča Hitex vedno znova izboljšujemo. Izboljšava pa ne vključuje samo izboljšav glede materiala, ampak vedno stremimo tudi k visokim standardom. Slednji so odvisni tudi od želja in potreb naših kupcev, saj vemo, da se potrebe posameznikov razlikujejo.

Najbolj znano jamstvo za kakovost tekstilij je certifikat Öko-Tex. Öko-Tex Standard 100 je ekološki znak za tekstilne proizvode in pomeni izdelavo brez zdravju škodljivih snovi, kar velja seveda za vsa Hitexova ležišča.

Vsa žepkasta ležišča imajo tudi najvišji švicarski certifikat Sanitized®. To pomeni, da so prevleke še dodatno zaščitene s posebnim postopkom Sanitized, ki ga je izdelalo švicarsko farmacevtsko podjetje Sandoz. Izdelava iz najkakovostnejših materialov s trajno zaščito in preprostim vzdrževanjem.

Naša strokovnjakinja za ležišča Barbara Meško je povedala: »Naša najvišja prioriteta je seveda izdelati ležišča, ki bodo zadovoljila čim širši krog ljudi. Glede na to, da se potrebe in želje posameznikov lahko močno razlikujejo, je tako naša temeljna skrb, da se kupcem vedno približamo. Zato ponujamo 3 vrste ležišč: ležišča iz pene, ležišča iz lateksa in žepkasta ležišča/vzmetnice. Zaradi napredne tehnologije in dolgoletnih izkušenj je mogoče izdelati ležišča, ki se do potankosti prilegajo posamezniku. Takšna so predvsem ležišča iz naravnega lateksa. Sicer pa preizkušamo različne kombinacije materialov, preden dokončno ustvarimo tisto pravo, popolno ležišče.«

Najboljši materiali za popolno udobje

Kombinacija naravnih in tehnološko dovršenih materialov je ključ do kakovostnega ležišča. Naša ležišča so iz visokoelastične pene, naravnega lateksa in prožnih žepkastih vzmeti.

Ležišča iz pene Visokoelastična pena se dobro prilagaja vašemu telesu in mu daje primerno oporo. Preveri ponudbo! »
Žepkasta ležišča ali vzmetnice Točkovno prilagajanje naprednih žepkastih vzmeti, ki nudijo ublažitev pritiska na telo. Preveri ponudbo! »
Ležišča iz lateksa: Lateks s svojo elastičnostjo in zračnostjo poskrbi za popolno prilagoditev telesu in spalnemu položaju. Preveri ponudbo! »

Za kakovosten in zdrav spanec je ustrezno ležišče ključnega pomena

Zato smo pri Vitapurju izvedli raziskavo o vplivu ležišč na kakovost spanja. Raziskava je bila razdeljena na 2 dela. V prvem delu raziskave smo izvedli anketo, v kateri je sodelovalo naključno prijavljenih 985 anketirancev, drugi del raziskave pa je bilo testiranje, kjer je 26 izbrancev dobilo priložnost ležišče Hitex tudi stestirati. Celotno raziskavo smo izvedli s priznanim fizioterapevtom Matejem Čebokljem.

Matej Čebokelj

Fizioterapevtovo mnenje, kaj vpliva na spanec

»Na naš spanec vpliva kar nekaj negativnih dejavnikov. Eden izmed njih je lahko tudi ležišče. Če je ležišče neudobno, bo spanec nemiren. Če smo nemirni, pa je tudi srčni utrip višji. Na splošno je kakovosten spanec pomemben za regeneracijo vseh telesnih funkcij in organov, predvsem srca. Nizek srčni utrip ponoči je zelo pomemben, saj je srce mišica, ki potrebuje počitek. S kakovostnim spancem ji to omogočimo.« Matej Čebokelj, višji fizioterapevt

Ključni rezultati testiranja:

85 % testirancev DOKAZANO bolšje spi.
54 % testirancev ima nižji povprečen srčni utrip.
72 % testirancev ima manj motenj spanja.
36 % testirancev se ponoči manj zbuja in premika.
60 % testirancev ima manj težav z jutranjo utrujenostjo.
44 % testirancem se je počutje med spanjem izboljšalo.
60 % testirancev čez dan manj občuti nespečnost.

Več informacij o testiranju, rezultatih in izjavah testirancev najdete na povezavi:
https://www.boljse-spi.si/raziskava-spanja/