Svilanit, že 80 let znamka, vredna zaupanja

Skrb za najboljše materiale ter vrhunska in natančna izdelava ustvarjajo kakovost izdelkov na najvišjem nivoju že vse od leta 1938. Po 80 letih je priznana slovenska blagovna znamka še bolj izpopolnjena, z bogatim prodajnim asortimanom za kupce vseh generacij. Z izdelki, ki že 80 let ustvarjajo tradicijo in kakovost, nadaljujemo uspešno zgodbo tudi v prihodnje. Sledimo trendom in osvežujemo prodajni asortima, hkrati pa ohranjamo svoje bistvo in skrbimo za udobje in razkošje v vsakem kotičku vašega doma:

  • Z izdelki iz programa kuhinjskega tekstila: kuhinjske krpe, rokavice, prijemalke, prti, predpasniki.
  • Z izdelki za kopalnico: brisače, kopalniške preproge in kopalni plašči.
  • Z izdelki za spalnico: kakovostna posteljnina in rjuhe.
  • Z izdelki za na plažo: plažne brisače in ostali dodatki.

Vsi ti in še ostali izdelki Svilanit v vaš dom prinašajo popolno kulturo bivanja. Spoštujmo tradicijo in prenesimo izdelke Svilanit tudi na prihodnje generacije

Svilanit skozi čas

1938

Zgodba blagovne znamke Svilanit se začne leta 1938 v Kamniku, kjer je bila ustanovljena lastna mehanična tkalnica. Začetki proizvodnje so bili usmerjeni v tkanje svilenih žakardskih tkanin, bombažnih tkanin in frotirja.

1966

Do leta 1966 je imel Svilanit več manjših obratov, ki se tega leta združijo, specializacija proizvodnje pa se usmeri v proizvodnjo kravat in izdelke iz frotirja.

1968

Svilanitova izložba v prejšnjem stoletju. Specializacija za proizvodnjo izdelkov iz frotirja obogati prodajni asortima z različnimi linijami brisač. V proizvodnem obratu poteka vse od bombažne niti, preko snovanja, škrobljenja, tkanja, barvanja, razreza, robljenja, šivanja do pakiranja brisač in oddajanja izdelkov v skladišče.

1971-1990

Hiter razvoj popelje blagovno znamko Svilanit med vodilna tekstilna podjetja v takratni Jugoslaviji. Izdelki blagovne znamke Svilanit so prisotni na skoraj vseh trgih bivše Jugoslavije.

2005

Prodajni program se razširi s kuhinjskim in posteljnim tekstilom, razvoj izdelkov pa doseže vrh pri proizvodnji za hotelske in gostinjske objekte ter zdravstvene ustanove.

2012

Sledi usmeritev na izvozne trge, dodatno pa se blagovna znamka nadgradi z nastopi na večjih evropskih sejmih tekstila in notranje opreme. Svilanit svoje izdelke prodaja že v več kot 30 državah po celem svetu.

2016

Svilanit se priključi uspešni mednarodni skupini AD Vita d.o.o. Dolgoletne izkušnje, strokovnost in čut za izdelavo le najboljšega še naprej razvijajo in postavljajo Svilanitove izdelke na najvišji nivo kakovosti in hkrati razvijajo popolno kulturo bivanja, namenjeno vsakomur izmed nas.