Ima svila res blagodejni učinek na kožo? Seveda. Preizkusite!

  • 29. 06. 2016
Ima svila res blagodejni učinek na kožo? Seveda. Preizkusite!

Svila. Že stoletja poznana kot eden najprestižnejših materialov. Svilene niti so prožne, slovijo po svojem lesku, prijetnem občutku na dotik in imajo najboljše mehanske lastnosti med naravnimi materiali. Poleg svoje elegance je za svilo značilno še mnogo drugih pozitivnih lastnostih. Ena vidnejših je tudi izjemno blagodejen učinek na kožo.

Vaše telo je med spanjem v povprečju 6-8 ur v stiku s tkanino. Zato je pomembno, iz kakšnih materialov so vzglavniki in odeje narejeni. Če želite, da bo vaša koža videti sveža, izberite naravne materiale, kot je svila. V nadaljevanju vam razkrivamo 9 razlogov, zakaj se je v postelji dobro družiti s svilo.

9 razlogov, zakaj zaspati v objemu svile.

1. Svila se naravno prilagaja temperaturnim spremembam.

Svila se od ostalih materialov razlikuje po luknjičasti strukturi vlaken, ki omogočajo boljšo zračnost in sposobnost uravnavanja temperature, zato vas svila greje, ko je hladno in hladi, ko je vroče. Tako bo spanje s svilenimi izdelki v vseh letnih časih izjemno udobno in prijetno.

2. Vrhunska svila v plasteh poveča zračnost svilenih izdelkov.

Za svilene izdelke Victoria’s Silk je izbran vrhunski tip svile, visokega kakovostnega razreda mulberry. Dolga svilena vlakna so ročno raztegnjena. Da pri izdelku dosežemo večplastno strukturo, ki omogoča maksimalno zračnost in prilagodljivost, je potrebnih vsaj devet plasti svile. To boste zagotovo občutili, saj se odeja iz svile popolnoma prilagodi vašemu telesu in je kot vaša druga koža.

3. S svilo niste izpostavljeni kemičnim snovem.

Marsikateri izdelek vsebuje razne kemične snovi, ki lahko na vašo kožo delujejo dražilno. Zato imajo mnogi ljudje z občutljivo kožo številne težave. S svilo teh tegob ne boste imeli, saj je najčistejši naravni material, obdelan na popolnoma naraven način, in je še posebej namenjen ljudem s problematično kožo.

4. Svila je enostavna za vzdrževanje.

Mišljenje, da je svila težavna za vzdrževanje, je zmotno. Nekateri svileni izdelki so pralni na programu za občutljive tkanine na 30 °C, spet drugi se samo zračijo ali pa so pralni v kemični čistilnici. Ob uporabi zaščitnih prevlek svila ne predstavlja nikakršnih dodatnih težav pri vzdrževanju.

5. Odlično razmerje med ceno in kakovostjo.

Svileni izdelki spadajo med višjekakovostne naravne izdelke, zato spadajo tudi v nekoliko višji cenovni razred. Vendar pa svila in njene blagodejne učinkovine odtehtajo vsakršno ceno in nenazadnje predstavljajo odlično razmerje med ceno in kakovostjo.

6. Svila ne privlači prahu in pršic.

Svila je primerna za ljudi, ki imajo težave s prahom in pršicami, saj jih le-ta ne privlači. Tudi težave z oteženim dihanjem med spanjem so s svilenimi izdelki preteklost.

7. Svila ima naravno sposobnost vlaženja kože.

Najboljša mulberry svila ima za 11 % manjšo sposobnost absorbcije vlage kot bombaž ali lan, kar pomeni, da bo vaša koža dlje časa navlažena, zaradi česar bodo imele večje delovanje tudi vaše regenerativne nočne kreme. Koža je tako ob uporabi svilenih izdelkov še dodatno navlažena.

8. Svila ugodno vpliva tudi na lase.

Spanje na svilenih vzglavnikih dolgoročno vpliva tudi na izgled las. Lasje so načeloma manj naelektreni in s tem tudi lepši.

9. Mulberry svila vsebuje naravne proteine in 18 aminokislin.

Naravni proteini in aminokisline s svojim delovanjem ugodno vplivajo tako na kožo kot na lase. Aminokisline in odprtinice v svilenih vlaknih vpijajo in prepuščajo večjo količino potu, zato vas svila tudi med poletno vročino hladi in se v njej prijetno počutite.

Za popolno harmonijo vaše kože Vitapur predstavlja novo premium naravno linijo izdelkov  za spanje Vitapur Victoria’s Silk. 

Vitapur Victoria’s Silk

Da se tudi sami prepričate o lastnostih svile, vam predstavljamo novo premium linijo svilenih izdelkov Vitapur. Slednja velja za najprestižnejšo linijo, ki pod imenom Victoria’s Silk združuje razkošno udobje in eleganco v vzglavnikih in odeji za edinstveno svilnato razvajanje in popoln spanec. Ko boste enkrat preizkusili svilo, je ne boste želeli zamenjati za noben drug material.

Svileni vzglavniki Vitapur Victoria’s Silk Svileni vzglavniki Vitapur Victoria’s Silk

Izbrali smo klasično obliko vzglavnikov, saj je ta primerna za vse spalne položaje. Za tiste, ki več časa spite na trebuhu, boste lahko izbrali nižjo različico vzglavnika. Če želite nekoliko čvrstejši vzglavnik in spite večinoma na boku, pa se vam bo morda bolj prilegal višji vzglavnik.

Tkanina vzglavnika je kakovosten bombaž s prestižnim žakardnim vzorcem. Prednost žakardnega tkanja je v tem, da je blago tkano iz vlaken v eni barvi in ni dodatno barvano. Tako je vzorec nevsiljiv, viden predvsem pri poševni padajoči svetlobi.

Pri spanju boste imeli stik s 100 % naravnimi materiali, saj je pod bombažno tkanino le najboljša svila.

Za večji volumen je vzglavnik polnjen s kakovostnimi mikrovlakni Climafill, ki onemogočajo njegovo posedanje in hitrejšo izgubo voluminoznosti. Mikrovlakna so izredno prožna in hkrati poskrbijo za izjemno mehkobo in prilagodljivost.

Marsikateri svilen vzglavnik ni pralen, toda vzglavnik Victoria’s Silk je s pravo kombinacijo bombaža, svile in mikrovlaken v celoti pralen na programu za občutljive programe (30 °C). Tako bo vzdrževanje higiene in čistoče vedno na najvišjem nivoju.

Poletna svilena odeja Victoria’s Silk SummerPoletna svilena odeja Victoria’s Silk Summer

Da bo udobje popolno, si ob vzglavnikih privoščite še poletno svileno odejo Victoria’s Silk Summer. Odeja je še posebej primerna za sobne temperature nad 20 °C. Tako kot pri vzglavnikih je tudi tkanina odeje iz najboljšega, gosto tkanega bombaža z žakardnim vzorcem in zlatim robom. Polnilo odeje je iz 100 % svile, kar zagotavlja idealno temperaturo. Poletna svilena odeja poleg luksuznega udobja daje tudi prečudovit prefinjen izgled, ki vas bo nedvomno prevzel.

Ker je odeja povsem iz naravnih materialov, ni pralna doma. Pri postiljanju jo je priporočljivo privzdigniti in zrahljati, prav tako jo občasno prezračite, vendar ne na direktni sončni svetlobi. Uporabljajte prevleke, če jo želite očistiti, jo odnesite v kemično čistilnico.

Se želite razvajanja z najboljšo svilo? Prepričajte se sami v pozitivne lastnosti svilenih izdelkov in preizkusite najprestižnejšo linijo vzglavnikov in odej Victoria’s Silk. 

SVILENE IZDELKE VITAPUR TESTIRAJTE 14 DNI

Tudi vi preizkusite svilene izdelke Vitapur in se sami prepričajte o njenih blagodejnih učinkih. Svilene izdelke Victoria’s Silk lahko testirate 14 dni. Če vas ne bodo 100 % prepričali, nam jih lahko vrnete, mi pa vam bomo povrnili vaš denar.

Deli objavo:


Tvoj komentar


* obvezna polja