Želite spati bolje? Potrebujete boljši jogi!

  • 10. 05. 2016
Želite spati bolje? Potrebujete boljši jogi!

Za kakovosten spanec je potreben ustrezen jogi (vzmetnica).

Če se želite res dobro naspati, je potrebno izbrati ustrezen in vašemu telesu primeren jogi (vzmetnico). Poznamo jih več vrst. Izbirate lahko med različnimi materiali, odvisno, kaj iščete oz. na kaj prisegate.

Napredni materiali za odlično prileganje.

Jogiji (vzmetnice) so lahko iz pene, lateksa ali vzmeti. Jogiji iz poliuretanske pene so izredno priljubljeni, saj se je njihova proizvodnja v zadnjih letih močno povečala. Pri slednjih je pogosta uporaba v kombinaciji s spominsko peno za še večjo prilagodljivost. Jogiji iz lateksa veljajo za izredno priljubljene in vse bolj iskane predvsem med tistimi, ki prisegajo na naravne materiale. Lateks velja namreč za izredno elastičen in zračen naravni material, primeren za vse, ki se bolj potijo ali imajo težave z alergijami. Jogiji, pri katerih v jedru prevladujejo vzmeti, so kompaktnejši in nekoliko bolj trdi. Vsi našteti materiali imajo na takšen in drugačen način odličen vpliv na vaše telo in spanec.

Ustrezna trdota jogija je ključnega pomena.

Da se vam bo jogi res maksimalno prilegal, je pomebna ustrezna izbira trdote. Jogiji iz pene so načeloma srednje trdote, tisti v kombinaciji s spominsko peno so nekoliko mehkejši. Jogije iz lateksa pa je mogoče izdelati glede na vašo konstitucijo in težo telesa. Tako se do 75 kg priporočajo mehkejši, med 75 in 95 kg srednje trdi in nad 95 kg ekstra trdi. Seveda so možna odstopanja, tako da je potreben individualen posvet stranke s svetovalcem, ki vam bo pomagal pri vaši izbiri. Tukaj so še jogiji z vzmetmi, ki pa veljajo za kompaktnejše in trše, zato so primerni tudi za težje osebe in seveda vse, ki imajo raje tršo spalno podlago.

Že več kot 10 let spite na istem jogiju? Se zbujate utrujeni?

Jogije je potrebno zamenjati nekje na 7-8 let. Tudi če jogi s tehnološkega vidika vzdrži več let, pa ga je iz higienskega in zdravstvenega kljub vsemu potrebno zamenjati. Jogi po določenem času izgubi funkcionalnost, Pojavljati se začnejo neudobne izbokline oz. vzmeti, neprijeten vonj, prav tako pa ne nudi več primerne opore. Rezultat tega je, da se zbujate utrujeni, z bolečinami in slabe volje. 

Po 7 letih je v jogiju približno 28 kg odmrlih celic in ostale nesnage.

Nikar ne smete spregledati še nekaterih drugih dejavnikov, ki vplivajo na kakovost jogija in s tem vašega spanca. Med spanjem se namreč potite in tako izgubite približno 2-3 decilitre potu, ki seveda konča v jogiju. V jogiju pa končajo tudi odmrle kožne celice, ki se jih v 7 letih nabere za približno 28 kg. Si predstavljate, da imajo nekateri jogi po 20 ali še več let? Nikar ne pozabite, da so tu še pršice, ki se hranijo z vašimi odmrlimi celicami in iztrebljajo v jogi. Tukaj so še prah, madeži in ostala umazanija, ki poslabšajo kakovost in funkcionalnost vašega jogija.

Ustrezen in kakovosten jogi prinaša:

  • pravilno oporo celotnemu telesu,
  • udobje,
  • večjo produktivnost skozi ves dan,
  • boljše razpoloženje in več energije,
  • splošno dobro počutje in zdravje.

Hitex – že več kot 20 let mirnih in prespanih noči.

Podjetje Hitex se ponaša z 20-letnimi izkušnjami na področju izdelovanja ležišč. Izkušnje in tradicija se povezujeta v priznano slovensko kakovost, ki ji lahko zaupate. Na voljo so jogiji iz pene, lateksa in žepkov. Ogled vseh Hitex ležišč in jogjev.

Deli objavo:


Tvoj komentar


* obvezna polja