Kako hitro počistiti dom pred prazniki

  • 15. 12. 2016
Kako hitro počistiti dom pred prazniki

Sobota je idealen dan za čiščenje. Da bo dom še pred prazniki kot iz škatlice, se čiščenja lotite že danes.

Čiščenje in urejanje doma je lahko za marsikoga neprijetno in nekoliko stresno opravilo. Ko pa se bližajo prazniki, se pritisk samo še povečuje. Služba, družina in ostale obveznosti nam vedno žal ne dovoljujejo, da bi bil naš dom brezhiben. Letos se čiščenja lotite že prej. Skrb, da bi vas obiski presenetili, bo tako popolnoma odveč.

Da boste pri čiščenju kar najbolj učinkoviti, je morda dobro, da prej sestavite seznam najpomembnejših opravil, ki jih morate storiti. In saj veste – če boste čistili sami, bo šlo počasneje. Ključnega pomena je, da si delo razdelite. Vključite še ostale družinske člane, tudi otroke, in čiščenje lahko postane celo zabavno družinsko opravilo. Zavrtite si nekaj prazničnih pesmi. Ob poslušanju glasbe bo še bolj zabavno ;).

1. Sesanje je opravilo, ki ga lahko opravi tudi kakšen starejši otrok. Opozorite ga le, da naj bo pozoren na vse kotičke doma.

2. Brisanje prahu ni zahtevno opravilo in se ga lahko prav tako lotijo otroci. Pozornost velja nameniti le, če imate kakšne drobne dragocenosti, ki bi se utegnile hitro razbiti.

3. Časopisi, revije in reklame ponavadi ležijo povsod po stanovanju. Red boste vzpostavili že, če jih boste samo pospravili na ustrezno mesto oz. odvrgli tiste, ki jih ne potrebujete več.

4. Pospravljanje kuhinje in kopalnice zahteva seveda odrasle roke. Tukaj se boste najverjetneje zadržali najdlje časa, ampak če se boste lotili sistematično, ne bo večjih težav. Ni potrebno, da končate vse v enem dnevu. Vsak dan en prostor in tudi vaše čiščenje bo na ta način učinkovitejše.

5. Naj vam ne bo težko odvreči stvari, ki jih ne potrebujete več. Vzemite vrečo za smeti in naredite obhod po stanovanju.

7. Čista okna in oprane zavese bodo dali piko na i celotnemu čiščenju vašega doma. Je pa res, da se utegnete pri oknih zadržati kar precej časa, še posebej, če jih imate veliko. Tudi tukaj velja, da ni potrebno vse naenkrat, ampak si razdelite po dnevih. Če zunaj zmrzuje, jih očistite samo od znotraj.

8. Po končanem čiščenju pa le poskrbite za kakšno rožo, ki bo čistemu domu dala prijeten praznični izgled. Božične zvezde v tem času pridejo najbolj do izraza.

Saj ni tako težko, kajne?
Ko boste končali s čiščenjem in se bo vaš dom kar svetil, lahko le še uživate v skupnih trenutkih in seveda v vseh dobrotah, ki bodo v tem prazničnem času na mizi.

Deli objavo:


Tvoj komentar


* obvezna polja