Kako na naraven način očistiti fuge v kopalnici in kuhinji?

  • 3. 11. 2016
Kako na naraven način očistiti fuge v kopalnici in kuhinji?

Z umazanimi in mastnimi fugami ste se zagotovo že srečali. Za čiščenje lahko v trgovini kupite razna čistila, vendar se dandanes vsi veliko raje zatekamo k naravnemu. Da bosta kopalnica in kuhinja ponovno zasijali od čistoče, vam predstavljamo nekaj možnosti, kako lahko sami na povsem naraven način očistite fuge. Sestavine, ki jih pri tem potrebujete najdete kar v domači shrambi.

Kis

Kis velja za izvrsten razmaščevalec. Zmešajte kis in vodo v razmerju 50:50, tekočino vlijte v razpršilec in poškropite po ploščicah in fugah. Pustite nekaj minut, nato pa očistite s čisto vodo.

Soda bikarbona

Tudi soda bikarbona je učinkovito čistilno sredstvo. Sodo zmešajte z vodo, da dobite nekoliko gostejšo pasto in premažite po fugah. Po nekaj minutah zdrgnite s krtačko, lahko tudi z zobno ščetko.

Najboljša je kombinacija kisa in sode

Za najboljši rezultat zmešajte kar kis, sodo in vodo. Za prijeten vonj lahko dodate tudi limonin sok. Vse skupaj premažite po fugah in po 5 minutah s krtačko zdrgnite. Morda je delo res nekoliko zamudno, vendar boste nad rezultatom navdušeni!

Poskusite, ne bo vam žal!

Rezultat čiščenja fug

 

Deli objavo:


Tvoj komentar


* obvezna polja