Kako pogosto menjati brisače?

  • 9. 01. 2017
Kako pogosto menjati brisače?

Vprašanje, s katerim ste se zagotovo že srečali. Pa veste, po kolikem času jih je priporočljivo zamenjati? Bodite zmerni, zaupajte vaši presoji, a se vseeno držite nekaterih ključnih pravil.

V hotelih boste zasledili obvestilo, da brisače uporabite večkrat, če niso umazane, in tako prispevajte k manjši porabi vode, pralnih sredstev in električne energije. Čeprav se z brisačami brišemo, ko smo čisti, pa jih vseeno ne smete uporabljati v nedogled. Na njih se namreč naberejo odmrle kožne celice, dlačice, vlažna brisača pa je idealna tudi za pohod kopalniške plesni.

Brisače vedno dobro posušite.

Menjevanje brisač je odvisno od vsakega posameznika. Vendar nikar ne uporabljajte brisač predolgo ali jih zamenjate šele, ko oddajajo čuden vonj! Priporočljiva je menjava od 1- do 2-krat na teden. Vsakič po uporabi brisače dobro posušite. Nikar jih ne zlagajte, ampak jih razgrnite, da se bodo v celoti dobro posušile.

Brisače za roke menjajte pogosteje.

Pomembno je, da brisače, ki jih uporabljate večkrat dnevno, zamenjate na 1 do 2 dni. Takšen primer so brisače za roke.

V primeru bolezni brisače zamenjajte vsak dan.

Če ste bolni, brisače vsakodnevno zamenjajte in se tako izognite še dodatnim bacilom in alergenom. Operite jih na najvišji možni temperaturi in seveda dobro posušite.

Brisače perite na 60 ali 90 stopinj.

Še en podatek, ki ga je seveda dobro upoštevati. Brisače so ponavadi narejene iz 100 % bombaža in visoke temperature dobro prenašajo. Zato jih lahko perete na 60 ali 90 stopinj.

Deli objavo:


Tvoj komentar


* obvezna polja