Novo leto 2019: 5 najpogostejših novoletnih zaobljub

  • 28. 12. 2018
Novo leto 2019: 5 najpogostejših novoletnih zaobljub

Novo leto je čas za nove začetke, zato si ob polnoči pogosto obljubimo, da bomo spremenili življenjski slog. Na prvi pogled lahko to opazimo v fitnesu, ki januarja pokajo po šivih, do februarja pa večinoma že pozabimo na vse dobre namene. Podatki pravijo, da izpolnimo manj kot 10% novoletnih zaobljub.

Zakaj je temu tako? Teorij je več. Znanost kaže s prstom na pomanjkanje motivacije in na vsakodnevne rutine, ki jim je precej težko uiti.

Da bi se nas novoletne zaobljube prijele, si moramo postaviti manjše in uresničljive cilje. Večji cilj tako razdelajte na več manjših, ki naj vam služijo kot stopničke na poti h glavnemu cilju. Pomembna je tudi redna vizualizacija cilja, kar pomaga k boljši motivaciji.

Kako oblikovati zaobljube, da bo uspeh zagotovljen? Preverite na seznamu 5 najpogostejših novoletnih zaobljub!

1. Zdravo prehranjevanje

Bolj zdrava prehrana je precej ambiciozen cilj. Zahteva čas za načrtovanje, pa tudi ugotavljanje, kaj najbolj paše vašemu telesu. Zato začnite z manjšim ciljem in si obljubite, da boste npr. bolj redno jedli zajtrk in se poslovili od hitre hrane in sladkih pijač.

Vitapurjev nasvet: Za pripravo zdravih obrokov kuhajte s posodo Rosmarino, ki vam zaradi mineralnega premaza omogoča kuhanje z manj maščobami. Hitro pripravljene obroke nadomestite s svežimi sestavinami.

2. Več gibanja

Gibanje je vsekakor pomembno, saj krepi zdravje in izboljša splošno počutje. Pomembno pa je, da izberete način gibanja, ki vam je všeč. Ni nujno, da se vpišete v fitnes, ki ga boste nehali obiskovati po dveh tednih. Odpravite se v hribe ali na plesni tečaj, ali pa si poiščite ekipni šport, pri katerem vas bo spodbujala skupnost soigralcev.

Vitapurjev nasvet: Začnite z malimi koraki! Načrtujte pohode in izlete z družino ali prijatelji, saj je v družbi vse vedno bolj zanimivo. Da bodo novi podvigi kar se da prijetni, pa preverite kolekcijo NES, v kateri najdete vse za aktivno preživljanje prostega časa.

3. Varčevanje denarja

Denarja ni nikoli dovolj, a ga je včasih res težko obdržati v denarnici. Začnite z manjšimi mesečnimi cilji in varčujte postopoma. Poiščite manjše kratkoročne cilje in si pripravite varčevalni načrt za celo leto. Če je potrebno, se glede tega obrnite na strokovnjake!

Vitapurjev nasvet: Spremljajte akcije in ugodnosti, ki jih pripravljamo vsak mesec in nakupujte najnujnejše izdelke za dom in prosti čas po bolj ugodnih cenah. Najlažje to storite tako, da se desno na vrhu strani prijavite na e-novice, prek katerih vas redno obveščamo o novostih.

4. Branje knjig

Večina med nami težko najde čas za branje knjig, zato si ga je treba vzeti. Naj bo zjutraj pred službo ali zvečer pred spanjem – za ta čas se poslovimo od pametnih naprav in v roke vzemimo najljubšega avtorja! Izboljšalo se bo vaše dobro počutje, bolje boste spali in pridobili motivacijo za dnevne izzive, ki vas čakajo v službi.

Vitapurjev nasvet: Poskrbite za udobno bralno okolje. Uredite si kotiček v dnevni sobi, ki ga opremite z dekorativnimi vzglavniki in odejami po vašem okusu. Če se boste udobno počutili, si boste lažje utrgali trenutek zase in za branje knjig.

5. Druženje z novimi ljudmi

Kje najlažje spoznate nove ljudi? Nekaj možnosti ponujajo že družbena omrežja, kjer lahko hitro najdete skupine ljudi s podobnimi interesi. Vpišete se lahko tudi na kak tečaj in novo družbo spoznate v živo. Če vas bodo družila podobna zanimanja, boste hitreje našli skupno točko za pogovor.

Vitapurjev nasvet: Pridruži se Vitapurjevi skupnosti na družbenih omrežjih! Na Instagramu delimo tvoje fotografije, na Facebooku pa redno prirejamo nagradne igre. Spremljaj in sodeluj!

 

Deli objavo: