Pomen sanj: kaj pomeni, če sanjate vodo?

  • 28. 01. 2018
Pomen sanj: kaj pomeni, če sanjate vodo?

Voda velja za enega najpogostejših in močnih sanjskih simbolov. To niti ni čudno, saj smo vsakodnevno obdani z vodo na takšen ali drugačen način. Voda v naravi pooseblja mirnost, skrivnostnost, vendar tudi nevarnost in destruktivnost.

Simbol vode

Na splošno je motiv vode povezan s čustvi in njihovim izražanjem. Čustva so naš nezavedni del in jih velikokrat izražamo skozi solze.

Kot večina simbolov ima lahko tudi voda v sanjah dva pomena, negativen in pozitiven.

Ko sanjate vodo, se vprašajte sledeče: je voda čista ali umazana, globoka ali plitka, teče mirno ali je morda razburkana, je v vaših sanjah voda v manjših ali večjih količinah.

Sanjati oceane

Oceani lahko predstavljajo stanje vaših čustev in brezmejnosti vaše nezavedne plati. Oceani so pogosto povezani s spokojnostjo, z meditacijo in umikom od vsakdanjika.

Seveda ima simbol oceana tako negativen kot pozitiven pomen. Po eni strani ocean predstavlja nekaj večjega od nas samih, nekaj, kar morda predstavlja potovanje našega življenja. Po drugi strani pa so oceani lahko neustavljivi in grobi, jim nismo kos in jih ne moremo kontrolirati.

Ali plavate s tokom ali vas odnaša popolnoma brezciljno?

Sanjati jezera

Jezera so podobna ribnikom. Simbolizirajo prostor mirnega uma, ampak lahko razkrivajo tudi sanjačevo čustveno blokado. Pri teh sanjah je pomembno, kakšna je kakovost vode in tudi kakšna je pokrajina okoli nje.

Jezera lahko simbolizirajo nekaj zelo osebnega. Pomembno je, da raziščete vaše izkušnje z jezeri. Morda ste kdaj v preteklosti z družino ob jezeru preživeli počitnice, ob tem pa vas spremljajo pozitivni občutki. V tem primeru lahko jezero predstavlja otroške spomine, ki poosebljajo umik v varno preteklost.

Sanjati reke

Reka v sanjah predstavlja vaše življenjsko potovanje in čustveno ter duhovno stanje, ki po eni strani vašo pot podpira, po drugi pa jo morda zavira. 

Greste s tokom reke in dovolite, da na smer vašega življenja vpliva višja moč ali pa ste preprosto pasivni in v svojem življenju nimate prave smeri?

Pobesnela in umazana reka pogosto odseva vaš čustveni nemir, umirjena in čista voda pa odseva vaš notranji mir, ravnovesje in harmonijo, vas pa kot pozivno in srečno osebo, ki je sposobna obvladovati različne življenjske situacije.

Če v sanjah prečkate reko, to lahko predstavlja oviro, ki jo želite premagati ali pa ste jo morda premagali pred kratkim.

Sanjati bazene

Bazeni so povezani s poletjem, sprostitvijo in preživljanjem prostega časa z družino in s prijatelji na počitnicah.

Bazeni v sanjah imajo globlji pomen. Predstavljajo lahko potrebo po dotiku in razumevanju svojih občutkov.

Prazen bazen v nasprotju s polnim lahko predstavlja odrevenelost, izčrpanost in nezmožnost čustvenega reagiranja.

Sanjati kad ali tuš

Kopanje oz. tuširanje se pogosto nanaša na očiščenje, prelivajoča se prejšnja bremena, stres in čustven beg iz določenega položaja.

Če v sanjah vidite kad ali tuš, je možen pomen potreba po sprostitvi, počitku in želja po odmiku od čustvenih skrbi.

Mehurčkasta kopel lahko nakazuje željo po razvajanju in temeljitem sproščanju. Če v sanjah mehurčkasto kopel doživljate v povezavi z otroštvom, se to lahko nanaša na potrebo, da si morate vzeti čas za svojega notranjega otroka in čas za male stvari, ki vas osrečujejo in delajo brezskrbne.

Sanjati dež

Dež v sanjah lahko nakazuje pomembne mejnike v vašem življenju.

Tudi sanje o dežju so lahko pozitivne in negativne. Čeprav bi takšne sanje lahko pomenile tudi depresijo, žalost, pa se lahko nanašajo tudi na višjo silo in so povezane z odpuščanjem.

Če je sanjač premočen od dežja, lahko to ponazarja očiščenje, željo in potrebo po iskrenosti.

Sanjati solze

Na splošno so solze znak pozitivnega in zdravega čustvenega izražanja, ki sanjaču dovoli rasti psihološko in duhovno. Odvisno od situacije so solze lahko tudi odraz bolečine, sočutja in celjenja ran, prav tako pa lahko napovedujejo modrost, ki jo je sanjač pridobil skozi različne izkušnje.  

Sanjati utapljanje

Utapljanje v različnih vodah nakazuje na težave v vašem vsakdanjem življenju. Lahko je to delo, razmerje, drugi odnosi. Utapljanje je lahko znak, da ste preobremenjeni, vendar življenju zaupate, da vas bo popeljalo na pravo pot.

Sanjati plavanje

Če sanjate, da plavate v čisti, bistri vodi, pomeni, da boste morda na določenem področju poželi velik uspeh. Nasprotno plavanje v nečisti, motni vodi naznanja skrbi in težave. Pomen sanj plavanja proti toku pa je simbol o previsoko zastavljenih ciljih.

Deli objavo:


Tvoj komentar


* obvezna polja