Pomen sanj: kaj pomeni, če sanjate živali?

  • 21. 01. 2018
Pomen sanj: kaj pomeni, če sanjate živali?

Nikakor ne sanjamo brez razloga. Podobe v sanjah so nam v pomoč, da se pomagamo spopadati s stvarmi, ki jih morda nismo sposobni izvesti čez dan. Sanje izpostavljajo naša najgloblja čustva, pokažejo naše želje, upanja, strahove. V sanjah smo sposobni reševati različne težave, saj takrat izrazito deluje naša podzavest.

Jung je bil mnenja, da so sanje nezavedno, ki skuša priti v stik z našo zavestjo. Lahko gre za potlačene spomine ali želje, ki si jih ne želimo niti priznati. Ljudje za svoje sanje že od nekdaj iščemo razlage. Nekateri v njih verjamejo, spet drugi ne. Seveda pa si določene sanje lahko razlagamo na več načinov.

Kaj pomeni, če sanjate živali?

Živali na splošno simbolizirajo oz. utelešajo instinktivno odgovornost, čustva in dejanja. Predstavljajo značajske lastnosti ali vedenje, ki so del vašega vsakdana. Odvisno od značaja, ki ga pripisujete določeni živali, lahko njena pojava nakazuje, da bi morali dati več pomena določeni lastnosti.

Da bi razumeli, kaj živalske sanje pomenijo v vašem primeru, je dobro odgovoriti na nekaj splošnih vprašanj: kaj v sanjah pomeni določena žival, kaj v sanjah počne in predvsem, kakšen občutek v vas sproža.

Najpogostejše sanje o živalih so: sanje o mačkah, kačah, psih, miših, medvedih in sovah. Njihov pomen je lahko različen: ni nujno, da sanje o kačah pomenijo samo slabo oz. imajo negativen prizvok. V nadaljevanju preberite o posameznih sanjah in njihovih pomenih.

Sanje o mačkah

Mačke simbolizirajo skrivnostnost, inteligenco, eleganco, magičnost in svobodo. Predstavljajo vaše  nezavedno, s pomočjo katerega najlažje prepoznate svojo naravo. Povedo vam, kakšne so vaše skrite lastnosti in s kakšnimi ljudmi imate opravka. Ker so mačke tudi precej ravnodušne, morda sporočajo, da se je iz določenih odnosov bolje umakniti, določene dogodke pa pustiti za seboj. Takšne sanje sporočajo tudi, da morate biti v življenju prilagodljivi, vendar pa morate svojo rutino in razmišljanje od časa do časa nujno spremeniti. Videti črne mačke v sanjah naj bi pomenilo nevarnost, videti bele pa ljubezen.

Sanje o kačah

Sanje o kačah lahko razlagamo na več načinov. Lahko so napoved, da je v realnem življenju čas za spremembe. Predstavljajo lahko torej novosti v vašem življenju in so znak za sposobnost osebne rasti in duhovnega zorenja. Simbolizirajo psihično in duhovno moč. Seveda pa lahko kače napovedujejo tudi zlo slutnjo. Če se pojavljajo v grozljivih sanjah, vas prestrašijo ali kakor koli povzročajo tesnobne in neprijetne občutke, pa lahko pomeni, da imate na trenutni točki življenja določene psihične težave, ki vas preveč bremenijo, da bi lahko normalno zaživeli. Če vas v sanjah kače preganjajo, vam morda manjka oseba, na katero bi se lahko zanesli. Sanje o kačah so lahko tudi simbol potlačenih grehov, po drugi strani pa tudi simbol modrosti in znanja.

Sanje o psih

Na splošno sanje o psih kažejo na sigurnost, s katero obvladujete življenje. Je pa pri sanjah o psih pomembno, kakšen je pes: velik, majhen, kakšne barve je itd. Majhen pes predstavlja veliko zadovoljstva v družini in službi, velik pes pa prepir med bližnjimi. Pes bele barve ponazarja vaše novo prijateljstvo, pes črne barve pa morda nakazuje neiskrenost trenutnih prijateljev. Prav tako sanje o hudem in pobesnelem psu ne pomenijo nič dobrega, saj boste v prihodnosti lahko deležni velikih skrbi.

Sanje o miših

Miši v sanjah lahko ponazarjajo naše slabosti, ki vodijo do težav v medsebojnih odnosih in komunikaciji. Sanjati bele miši lahko pomeni napoved poroke, sreče. Če ste v sanjah videli miš v pasti, boste v realnem življenju morda premagali nasprotnika oz. sovražnika. Sreča in veselje pa vam bosta naklonjena, če ste miš v sanjah ujeli.

Sanje o medvedih

Če v sanjah vidite medveda, boste morda v prihodnosti bogatejši, saj je podoba medveda povezana tudi z igrami na srečo. Neprijetno srečanje z medvedom v sanjah pa lahko nakazuje, da ste v bližnjem prepoznali osebo, ki morda napoveduje težave ali na osebnem ali poklicnem področju.

Sanje o konjih

Konj je simbol sreče in moči. Sanje o konjih načeloma pomenijo pozitivno razlago. Konje velikokrat sanjajo ambiciozne, motivirane osebe, takšne, ki so pripravljene trdo delati in so željne uspeha.

Sanje o sovah

Sovi so že od nekdaj pripisovali nadnaravne moči. Magija in skrivnost sta tisti lastnosti, ki se v povezavi z njo največkrat pojavljata. Če se vam sova prikazuje v sanjah, to pomeni dobro znamenje, saj je sova sinonim za reševanje težav.

Nikar ne pozabite: pravi pomen sanj lahko prepoznate le vi, saj se sanje vedno pojavljajo v kontekstu z vašimi dogodki in trenutnimi razmerami. Tako so podrobni opisi sanj izredno pomembni, če jih želite natančno analizirati. Zato niti ni čudno, da si marsikdo svoje sanje vsakodnevno tudi zapisuje.

Deli objavo:


Tvoj komentar


* obvezna polja