Pomen sanj: kaj pomenijo sanje o laseh

  • 20. 05. 2018
Pomen sanj: kaj pomenijo sanje o laseh

Lasje. Že od nekdaj so jim pripisovali izjemen, celo magičen pomen. Številne civilizacije so bile nad njimi preprosto fascinirane. Lase so povezovali s kozmusom in prepričanjem, da dajejo psihično moč, zato ni bilo dobro, da so bili prekratki.

Nekoč je veljajo, da daljše, kot je imel človek lase, večjo moč naj bi imel. Že Samson, ki je po izročilu veljal za najmočnejšega moža, je bil brez las popolnoma nemočen. Lasje so bili simbol svobode, in tudi danes so še vedno kulturni simbol, simbol lepote in senzualnosti.

Kako pa je z lasmi v sanjah? Po raziskavah sanje o laseh načeloma niso tako pogoste kot nekatere druge sanje, vendar pa imajo prav tako lahko številne pomene, ki se nanašajo na vaša različna čustva, na vas same ali vaše bližnje.

Možne razlage sanj o laseh

Če v sanjah samo vidite lase, lahko to simbolizira vašo senzualnost, zapeljevanje, ranljivost in zdravje. Če so v sanjah vaši lasje zavozlani, lahko to pomeni, da ste trenutno v življenju zmedeni ali pa niste povsem prepričani vase. Sanje o drastični spremembi frizure nakazujejo, da imate v realnem življenju nov pristop k spornejšim vprašanjem.

Sanje o striženju las simbolizirajo vašo preteklo izkušnjo nemoči nad določenimi situacijami. Prav tako lahko te sanje pomenijo, da morda želite spremeniti vzorec mišljenja ali svoje ambicije, in neželene misli oz. navade izločiti iz svojega življenja.

Sanje o urejanju frizure vas želijo spodbuditi k novemu izgledu, novim idejam ali načinu razmišljanja. Morda morate samo urediti svoje misli in jih postaviti na pravo mesto. Če pogledate podrobneje in dobesedno, lahko te sanje izražajo tudi skrb glede vaše samopodobe in celotnega izgleda.

Sanje o dolgih laseh poosebljajo vaše razmišljanje v realnem življenju, ki je vedno premišljeno, preden sprejmete določeno odločitev. Vedno ste trdno skoncentrirani na načrt ali situacijo. Če sanjate o tako dolgih laseh, da vas ovirajo, pa je to lahko znak, da vas lastne ideje in prepričanja ovirajo, da bi se premaknili naprej. Morda preveč razmišljate in premalo naredite.

Sanje o kratkih laseh lahko pomenijo, da na splošno potrebujete nekoliko umiriti svoj življenjski slog.

Sanje o izgubi las lahko ponazarjajo vaš strah pred staranjem, izgubo privlačnosti in vitalnosti. Misel o staranju in izgledu vas preveč obremenjuje. Prav tako izguba las pooseblja pomanjkanje moči na različnih področjih življenja. Morda želite postati karierno uspešni, a se počutite šibke in ranljive.

Sanje, da nekdo vonja vaše lase, lahko ponazarjajo vašo seksualno radovednost in željo po senzualni stimulaciji. Vse to kaže, da se morate še veliko naučiti o odnosih. Glede na to, kako dišijo vaši lasje ali lasje nekoga drugega, vas lahko ta vonj spomni na točno določeno osebo in na ta način v vas sproži vrsto že znanih občutkov.

Sanje, da greste nekomu skozi lase, predstavljajo, da se s to osebo želite povezati duhovno ali intelektualno. Prav tako te sanje nakazujejo, da do te osebe čutite simpatijo in ste zaščitniški do nje.

Sanje, da vam veter mrši lase, poosebljajo vašo željo po svobodi izražanja čustev. Tako kot so v vetru svobodni vaši lasje, tako želite biti svobodni in sproščeni tudi vi.

Sanje o sivih oz. belih laseh kažejo na pomembne informacije oz. da se je morda zgodilo nekaj pomembnega, o čemer želite biti obveščeni. Čeprav so sanje o sivih oz. belih laseh za marsikoga precej strašljive, pa lahko simbolizirajo tudi znanje, modrost in poglobljen pogled vase. Sanje lahko metaforično predstavljajo tudi vaš svobodomiseln pogled na življenje.

Sanjati nekoga s črnimi lasmi predstavlja nekaj skrivnostnega oz. zelo skrivnostno osebo. Če sanjate, da imate vi črne lase ali si jih barvate, nakazuje, da ste zelo zaprti glede izražanja svojih čustev in želite svoja resnična čustva pred ostalimi prikriti.

Sanje, da se vam v lase zapodi ogromno letečih žuželk, so lahko odraz tega, da v mislih tehtate določene informacije, glede katerih ste zmedeni in se nikakor ne morete odločiti. Alternativno lahko te sanje odsevajo tudi skrb glede vaše javne podobe.

Kako razvozlati pravi pomen sanj?

Seveda obstajajo še druge sanje, vezane na lase, vendar pa so te najpogostejše. Če želite najti pravi pomen sanj, morate dobro razumeti svoje vrednote, prepričanja in poznati svojo preteklost.

Sanje so kot košček sestavljanke, ki jih lahko uspešno interpretirate, ko se vsak košček prilega ostalim koščkom.

Deli objavo:


Tvoj komentar


* obvezna polja