Pomen sanj: kaj pomenijo sanje o dežju?

  • 29. 04. 2018
Pomen sanj: kaj pomenijo sanje o dežju?

Sanje o dežju so pogosto povezane s čustvi. Vprašajte se, kakšne občutke vam v sanjah sproža dež? Kaj v realnem življenju je tisto, kar bi lahko bil vzrok za tovrstne sanje? Sanje o dežju imajo različne pomene, odvisno od konteksta, v katerem se pojavljajo. Preberite si vse pomene.

Interpretacije sanj o dežju

Sanje o dežju na splošno lahko predstavljajo depresijo ali žalost. Lahko simbolizirajo tudi očiščenje in odstranjevanje negativnih čustev in energije iz vas samih oz. vaše okolice.  

Rahel dež oz. ploha lahko predstavlja odhod negativnega razpoloženja in situacij iz vašega življenja oz. vam te sanje želijo dati vedeti, da ni vse tako negativno kot se morda zdi na prvi pregled.

Sanje o močnem dežju in vetru lahko simbolizirajo bes oz. tudi neke vrste potlačeno jezo. Prav tako lahko te sanje predstavljajo konflikte v vašem realnem življenju. Grom v sanjah želi morda vzbuditi vašo pozornost – ali poslušate svoje srce?

Sanje, da gledate, kako dežuje, lahko pomenijo, da si ne dovolite izraziti svojih čustev. Lahko pa simbolizirajo tudi vaše težje spopadanje s stresom v vsakdanjem življenju.

Sanje o dežju imajo lahko tudi samo pozitiven pomen

Sanje o dežju so lahko preprosto tudi samo pozitiven simbol, ki lahko pomeni, da je sanjač našel rešitve za določene težave.

Dež in nevihte lahko predstavljajo tudi samo pozitivne pomene oz. dobro napoved za realno življenje. Nevihta lahko namreč ponazarja zelo pomembno rešitev za veliko težavo, posledica pa je tudi olajšanje in dodatna samozavest. Dež je lahko tudi simbol očiščenja. Od dežja smo odvisni na veliko načinov: potreben je, da napoji zemljo in očisti umazanijo. Njegova voda je za marsikoga pravi blagoslov. Ravno zato dež na splošno v sanjah predstavlja pomembne rešitve v vašem življenju. Pojav tega pozitivnega sanjskega simbola v sanjah vam bo dal dodatni pogum.

Sanjati mavrico

Sanje o mavrici lahko predstavljajo upanje in konec slabih časov oz. vaše želje, ki se simbolično nahajajo na drugi strani mavrice.

Sanjati o dežniku

Sanje o dežniku in dežju simbolizirajo željo, da se želite zaščiti pred različnimi negativnimi situacijami. Prav tako lahko pomenijo, da imate svoja čustva pod nadzorom.

Sanje o dežniku, ko ne dežuje, lahko ponazarjajo vaše pesimistično razpoloženje oz. tudi občutek, da so morda najhujši trenutki vašega življenja k sreči mimo.

Sanjati o dežnem plašču

Sanje, da imate oblečen dežni plašč, ko dežuje, vam lahko sporočajo, da se morate zaščititi pred negativnimi situacijami oz. da se morate soočiti s svojimi čustvi.

Sanje, da imate oblečen dežni plašč, ko ne dežuje, pa vam morda želijo nakazati, da ste preveč črnogledi in vidite stvari okoli vas samo negativne.

Deli objavo:


Tvoj komentar


* obvezna polja