Pomen sanj: kaj pomeni sanjati številke

  • 2. 04. 2018
Pomen sanj: kaj pomeni sanjati številke

Sanje o številkah so med sanjači precej pogoste. Če se poglobite v njene pomene, lahko vidite, da se tovrstne sanje velikokrat nanašajo na razkorak med duhovnim in materialnim. Z natančnimi razlagami se ukvarja numerologija, veda, ki preučuje povezavo med števili in objekti ali živimi bitji. Z numerologijo si lahko pomagate pri interpretaciji sanj o številkah, in si tako razložite sanje, ki bi sicer ostale skrivnost.  

Zapisovanje sanj o številkah je ključno

Če želite natančneje analizirati svoje sanje o številkah, je najbolje, da si zjutraj svoje sanje zapišete. Bodite natančni, zapišite vse, kar se spomnite, tudi svoja občutja in seveda vse številke, ki se v sanjah pojavijo. Če se enake številke pojavljajo večkrat, si zabeležite vse primere te številke, saj način, kako se številke pojavljajo, lahko spremeni pomen sanj.

Pomagajte si z numerološko razlago

Preverite pomen številk z numerološkim vodičem. Pomemben je tudi kontekst, v katerem se sanje o številkah pojavljajo. Na primer, številka ena lahko pooseblja vodstvene sposobnosti, neodvisnost, pobudnika.

Preverite zaporedje številk, tudi dvo- oz. večmestnih številk, in preračunajte njihov pomen. V numerologiji lahko dvomestno številko zreducirate na enojno. Preprosto seštejete obe številki in preverite pomen. Enako storite, če se v sanjah pojavlja večmestna številka. Recimo, da se v vaših sanjah pojavi število 26. Seštevek je seveda osem. Število osem pooseblja naslednje teme: politika, moč, avtoriteta. Lahko si razložite tudi pomene posamezne številke.

Pomembno je, da si interpretirate tako pozitivne kot negativne vidike sanj o številkah. Vsaka številka ima namreč tudi negativno razlago. Če v pozitivnem smislu osmica predstavlja moč in avtoriteto, pa v nasprotnem primeru lahko predstavlja tudi zatiranje in nepotrpežljivost. Presodite tudi druge vidike sanj in združite tako pozitivno kot negativno razlago.

Zapomnite si, da numerološki vidik ni edini način razlage sanj. Včasih so številke preprosto samo številke. Na primer, da v sanjah vidite uro, ki kaže pet popoldan, lahko to preprosto pomeni, da imate ob tej uri kaj pomembnega. Če pa se enake sanje pojavljajo več noči zaporedoma, pa je vsekakor potrebna tudi podrobnejša analiza.

Razlaga najpogostejših številk v sanjah

Število 1

Ena predstavlja samoto. To lahko pooseblja sanjačevo občutje osamljenosti ali zapostavljenosti. Številka ena lahko predstavlja tudi eden in edini cilj, ki ga imate v svojem življenju in je povezana z ambicioznostjo in vodstvenimi sposobnostmi.

Število 2

Dve simbolizira partnerstvo, ponavadi v romantičnem pomenu. To lahko pomeni, da sanjač razmišlja o svojem partnerju več kot sicer ali pa da si želi partnerja pogosteje postaviti na prvo mesto. Število dve lahko simbolizira tudi dobro komunikacijo in harmonijo v razmerju.

Število 3

Tri simbolizira družinsko dinamiko: mamo, očeta, otroka. Duhovno simbolizira tudi sveto Trojico: Oče, Sin in Sveti Duh.

Število 4

Štiri ima več pomenskih različic. Ponazarja lahko spremembe. Tako kot imamo štiri letne čase, ki se spreminjajo, tudi v življenju nenehno prihaja do takšnih in drugačnih sprememb. Predstavlja lahko tudi štiri elemente (ogenj, voda, zrak in zemlja) kot temelj življenja. Kot vsa soda števila štirica predstavlja tudi ravnotežje, logiko in splošen smisel.

Število 5

Pet je zelo pogosto število v povezavi s petimi čutili (vid, dotik, vonj, okus, sluh). Pet prav tako predstavlja življenje in blaginjo, ki nam jo življenje ponuja. Povezujejo ga tudi z dovršenostjo in celostjo: tako na rokah in nogah imamo pet prstov. 

Število 6

Kot vsa soda števila tudi število šest predstavlja ravnotežje, logiko in splošen smisel. Predstavlja lahko tudi veliko družino.

Število 7

Sedem je še eno število, ki ga lahko povežemo z duhovnostjo. Bog je namreč ustvaril zemljo sedmi dan. Tako je število sedem povezano s kreativnostjo in dovršenostjo. Glede na to, da imamo sedem dni v tednu, lahko število sedem simbolizira tudi čas.

Število 8

Tako kot število šest tudi število osem pooseblja veliko, srečno družino. Mnogi to število povezujejo tudi z neskončnostjo.

Število 9

Devet velja za najrazvpitejšo število, ki je povezano z meseci med nosečnostjo in simbolizira tudi družino in otroke.

Število 10

Ponavadi število deset simbolizira popolnost.

Število 11

Enajstica predstavlja neizmerno moč in kontrolo nad situacijami. Sreča in naključje se združita v vašo korist.

Število 12

To število pomeni popolnost in dovršenost. Tudi mesecev v letu je namreč 12.

Število 50

Število petdeset predstavlja spremembe v vašem življenju. Morda imate težave s privajanjem na te spremembe oz. se počutite prisiljeni v nekaj, česar ne želite. 

Seveda lahko število petdeset predstavlja tudi pozitivne občutke ob teh spremembah. Lahko se počutite posebno in pomembno. Prav tako je lahko simbol praznovanja, jubileja in svobode.

Število 100

Stotica v sanjah pooseblja nov začetek, ki pa je popolnoma drugačen od tistih, ki ste jih izkusili do sedaj. Simbolizira lahko tudi izjemne dosežke.

Število 300

Število tristo v sanjah pooseblja kaotično stanje in situacije, ki so popolnoma ušle iz nadzora.

Število 1000

Tisočica predstavlja veliko prelomnico v vašem življenju.

Seveda obstaja nešteto kombinacij številk, vendar pa si z razlago najpogostejših lahko ustvarite tudi svojo sliko in si pomagate pri razlagi sanj.

Deli objavo:


Tvoj komentar


* obvezna polja