Prvomajski prazniki: kje boste pa vi?

  • 26. 04. 2017
Prvomajski prazniki: kje boste pa vi?

Če od prejšnjega dne ne boste preveč utrujeni od kresovanja, potem poležavanje doma zagotovo ne pride v poštev. Načeloma že tradicionalno velja, da se večina za 1. in/ali 2. maj množično odpravlja na kakšen izlet, morda obisk ali pa že pred tem za nekaj dni »smuknejo« na morje.

Če še niste povsem odločeni, vam ponujamo nekaj predlogov, kako oz. kje koristno preživeti dan (ali dva).

1. Slovenija premore ogromno naravnih lepot.

Raziskovanje domače dežele je lahko vedno zanimivo in nekaj posebnega. Lokacija izleta je seveda odvisna od lokacije vašega kraja bivanja, želje in preteklih že morebitnih izletov. Na splošno pa veljajo za popularne na ta dan lokacije, ki so precej množično obiskane. Ena med njimi je zagotovo Logarska dolina, ki velja za eno najlepših alpskih ledeniških dolin. Ponuja mnogo kotičkov, ki z neokrnjeno naravo vabijo, da jo obiščete. Če kolesarite, se lahko odpravite tudi s kolesom. Kot druga destinacija je izredno priljubljen arboretum Volčji Potok, prostran krajinsko oblikovan park s peščenimi potmi za dolge sprehode in sproščen počitek v miru in zelenju. V nizu dogodkov so vedno posebne tematske razstave in ostale zanimive predstavitve, tudi na 1. maj. V okolju naravnega gozda in travnikov  bo vse ljubitelje živali sprejel živalski vrt v Ljubljani, ki se ga bodo zagotovo razveselili tudi najmlajši. Gorenjska vas bo očarala z Bledom in Blejskim jezerom, nikakor pa ne smete izpustiti znamenitih blejskih »kremšnit«, ki so že več kot pol stoletja simbol blejske kulinarike. Če želite v vsej svoji lepoti in veličastju začutiti doživetje kraške jame, na Notranjskem vabi Postojnska jama, največja jama klasičnega krasa in hkrati najbolj obiskana turistična jama v Evropi z dvestoletno turistično tradicijo. Seveda ne smemo pozabiti na slovensko obalo, ki je tudi kot enodnevni izlet izjemno priljubljena. Slovenska obalna mesta se v tem obdobju leta ponovno začno razcvetati in vabiti številne domače obiskovalce kot tudi tiste iz tujine.

2. Gremo v hribe!

Tisti, ki obožujete hribolazenje, se seveda lahko podate na kakšen bližnji ali tudi bolj oddaljen hrib oz. goro. Za povprečne pohodnike verjetno višji vrhovi še ne pridejo v poštev, saj so v višjih predelih temperature še nizke, prav tako pa je marsikateri del še pokrit s snežno odejo. Seveda nikar ne pozabite na primerno opremo, kamor spada tudi ustrezen nahrbtnik. Če ga morda še nimate, je nahrbtnik linije Scandinavia lahko tisti, ki vas bo zvesto spremljal na tem in ostalih pohodih. Trpežna vodoodbojna tkanina, številni predali in žepi, ojačano hrbtišče in oblazinjene naramnice za udobno nošnjo. Priporočamo ogled tudi ostalih izdelkov iz linije Scandinavia (klik).

3. Piknik doma in dobra družba!

Nič hudega, če se odločite ostati doma. Povabite prijatelje ali sorodnike, kaj dobrega skuhajte in uživajte v sproščenem druženju in klepetu. Lahko imate kar piknik, če ga bo zagodlo vreme, pa okusne in slastne dobrote skuhajte kar v kuhinji. Rosmarino vam ponuja široko izbiro najkakovostnejše posode, ki omogoča zdrav in naraven način priprave hrane. Vso hrano lahko pripravite z minimalno količino maščob, saj ima vsa posoda premaz proti oprijemanju. Prav tako vsa posoda zadrži vse potrebne vitamine in minerale, hrana v njej ostaja dlje časa topla, zaradi modernega dizajna pa v večini posod hrano lahko tudi postrežete. Priporočamo ogled vrhunske posodo Rosmarino.

Verjamem, da ste dobili kar nekaj koristnih namigov, kam za prvomajske praznike. Proste dneve izkoristite kar najbolj sproščeno ;)

Deli objavo:


Tvoj komentar


* obvezna polja