Recept za sivkin clafoutis s hruško

  • 25. 08. 2017
Recept za sivkin clafoutis s hruško

Hitro pripravljena in nežna sladica s pridihom sivke. Za dan, ko si zaželiš, da bi bil med prostranimi polji sivke v južni Franciji.

Sestavine:

  • 50 g moke
  • 50 g sladkorja
  • ⅓ žličke vanilje v prahu (lahko vaniljev sladkor)
  • 2 ščepa sivkinih cvetov
  • 2 jajci
  • 20 g masla (stopljenega)
  • 2 dl mleka (sobne temperature)
  • zrela hruška

 

Postopek:

1. Dva majhna pekača namastimo z maslom. Hruško po dolgem prerežemo na polovico. Vsako polovičko nato še narežemo na rezine (ki naj se držijo skupaj).

 

2. V posodi zmešamo moko, sladkor, vaniljo in sivko. Dodamo jajci, dobro premešamo ter prilijemo še stopljeno maslo in mleko. Zmes mora biti gladka in precej tekoča.

 

3. Hruško (polovičko) položimo v pekač in okoli nje vlijemo pripravljeno testo. Pečemo pri 180 stopinjah približno 27–30 minut (oz. do zlato rjave barve).

 

4. Pečeno pustimo stati nekaj minutk, posujemo s sladkorjem v prahu in takoj ponudimo. Namig: sivko lahko v receptu tudi izpustimo ali jo nadomestimo z drugo začimbo. In še: med peko clafoutis precej naraste v vse smeri, vendar se takoj, ko je pečen, »usede« nazaj v pekač.

 


Deli objavo:


Tvoj komentar


* obvezna polja