Recept za gobovo pašteto s svežim origanom

  • 15. 09. 2017
Recept za gobovo pašteto s svežim origanom

Gobe niso primerne le za juhe, rižote ali omake, ampak lahko iz njih naredite tudi domačo pašteto. Za okusen zajtrk ali malico.

Sestavine: 

  • 8 dag pora,
  • strok česna,
  • peteršilj, 
  • 30 dag mešanih gob,
  • sol, 
  • poper, 
  • maslo, 
  • 12 dag topljenega sira,
  • polnozrnat kruh, 
  • rukola, 
  • svež origano, 
  • kisle/vložene štorovke, 
  • češnjev paradižnik, 
  • prah suhih jurčkov. 

Priprava:

Na stopljenem maslu popražimo por, nato dodamo česen, da zadiši. Dodamo gobe in jih pražimo 5 minut, nato jih solimo, popopramo ter dodamo prah suhih jurčkov. Popražene sestavine stresemo v mešalnik, jim dodamo še topljen sir, zatem pa vse skupaj zmeljemo v namaz. Na ponvi popečemo kruh. Na krožnik položimo rukolo in dodamo pečen kruh. Pašteto serviramo v šalčki, ki jo postavimo zraven na krožnik. Na rukolo položimo še vložene štorovke in češnjev paradižnik. 

Dober tek.


 Oddaja Dobro Jutro

Gobova pašteta je pripravljena v sodelovanju z oddajo Dobro jutro, Televizije Slovenija.  

Kuhali so v vrhunski posodi Rosmarino Black Lava Stone, ki omogoča naraven način priprave obrokov. Hrana je pripravljena hitro, enostavno in predvsem zdravo – z malo maščobami!

Deli objavo:


Tvoj komentar


* obvezna polja