Recept za jajčno pico

  • 5. 05. 2017
Recept za jajčno pico

Ljubitelje pic bo zagotovo navdušila tudi jajčna pica. Prednost tega recepta je, da se lahko naredi iz »ostankov« v hladilniku ;). Za nas jo je pripravil nekdanji tekmovalec MasterChefa, naš Rosmarino kuhar Blaž Ivanovič.

Sestavine:

  • 3 jajca
  • 2 na kolobarje narezana češnjevca
  • sol in poper
  • 2 ščepa suhega origana
  • 4 rezine šunke (lahko tudi katero koli drugo salamo)
  • 40 g naribanega sira
  • nekaj kolobarjev suhe salame
  • sekljana sveža bazilika (nekaj listov)

Postopek:

Na oljčnem olju malo popečemo šunko. Prelijemo s stepenim jajcem, solimo in popramo. Ko se dovolj zapeče, obrnemo (cca 3 min). Takoj, ko obrnemo, dodamo ostale sestavine: riban sir, suho salamo, češnjevec in origano. Ko se sir stopi, je jajčna pica gotova. Pred serviranjem potrosimo s svežo baziliko.

Dober tek ;)

Ali ste vedeli?

Da bi sveže začimbe/zelišča dalj časa ostala sveža, jih očedimo, NE OPEREMO in položimo v plastično posodico. Predhodno v posodico položimo papirnato brisačo. Preden pokrijemo s pokrovom, tudi na zelišča položimo papirnato brisačo. Pokrijemo in postavimo v hladilnik.  


Rosmarino kuhar Blaž Ivanovič

Recept pripravil:

Blaž Ivanovič

Rosmarino kuhar in Ex Masterchef Slovenia Contender

Deli objavo:


Tvoj komentar


* obvezna polja