Skrivnosti mirnega spanca: Sproščanje pred spanjem

  • 7. 05. 2017
Skrivnosti mirnega spanca: Sproščanje pred spanjem

Da bi lažje zaspali, se lotite katerega izmed načinov sproščanja, ki vas bo pomiril in pripravil na težko pričakovani dober spanec.

Pomislite, kaj vas sprošča

Če trpite zaradi motnje spanja, kot je nespečnost, in bi jo radi začeli zdraviti, je eden od načinov ustvarjanje sproščujoče rutine, ki bi lahko pomagala vašemu telesu prepoznati, da je čas za spanje.

Za nekatere bolezni, kot je sindrom nemirnih nog, sprostitev morda ne bo odgovor. Za nekatere pa se lahko sproščanje pred spanjem izkaže za pravo zdravilo.

Pomislite, kaj vas sprošča. Ali gre za toplo kopel? Branje, zleknjeni v fotelju? Skodelica vročega zeliščnega čaja? Obstajajo številne tehnike samopomoči, ki jih lahko upoštevate, in najti tisto pravo lahko traja dlje časa.

Naložba se bo splačala, ker lahko to pomeni boljši spanec, ki bo omogočil manj utrujenosti, zaspanosti ali katerega od drugih simptomov, povezanih s pomanjkanjem spanja. Ko enkrat odkrijete pravo tehniko zase, jo poskusite vključiti v svojo vsakodnevno rutino.

Različni načini sproščanja so lahko ključ do boljšega spanca

Če gre za skodelico zeliščnega čaja, jo poskusite popiti približno 30 minut preden ste pripravljeni za spanje. Čaj vas ne bo pomiril samo zaradi svojih rastlinskih lastnosti, temveč tudi zato, ker je to zdaj del rutine.  Držite se določenega razporeda in vaše telo se bo prilagodilo. Ko boste popili svojo večerno skodelico čaja, bo notranja ura vašega telesa vedela, da je skoraj čas, da se za tisti dan "ugasne".

Kar se tiče številnih drugih tehnik sproščanja, ki bi vam lahko pomagale, razmislite o branju najljubše knjige, o topli kopeli ali meditaciji. Slednja vam lahko pomaga tako pri sproščanju kot tudi pri nudenju zbranosti za vaše spanje.

Tehnike meditacije obstajajo v različnih oblikah, vendar je namen te metode, da vam pomaga zbrati vaše misli. Skozi meditacijo dobite neprekinjeno črto koncentracije, ki izključi motnje, ki bi lahko ovirale vaš proces spanja.

Z meditacijo je povezana avtohipnoza, ki se lahko odvija v obliki ponavljanja besed ali predlogov v vaših mislih. To ponavljanje vam lahko pomaga, da zaspite. Vizualizacija, ki pomeni sodelovanje v drugi vrsti duševnega potovanja brez zunanjih motenj, je še en način, da se sprostite pred spanjem.

Te tehnike sproščanja vam lahko pomagajo pri upočasnitvi procesov v vašem telesu, pomagajo pri zgraditvi mostu med trenutki bedenja in spanja. Da tako počasi zaspite, je lahko v pomoč samo, če se odvija na dosledni ravni.

Ko začnete vašo bitko pri premagovanju motnje spanja, ne pozabite, da ne smete pričakovati, da boste zaspali takoj. Če že vnaprej veste, da lahko traja nekaj časa, da boste našli pravo rešitev, bo to zmanjšalo čuteno frustracijo pri vašem prizadevanju za boljše spanje.

Deli objavo:


Tvoj komentar


* obvezna polja