Kraljična na zrnu graha

Zagotovo poznate Andersenovo pravljico o Kraljični na zrnu graha. Ker je kraljevič želel preveriti, ali je njegova bodoča žena res prava kraljična, je mati kraljica našla način, kako to izvesti. Vzela je zrno graha in ga postavila kar pod dvajset ležišč. Ko so dekle zjutraj vprašali, kako je spalo, je rekla, da zelo slabo. Vso noč ni mogla zatisniti oči, ker je spala na nečem zelo neudobnem in trdem. Kdo bi si mislil, da je eno samo zrno graha lahko vzrok za slab spanec.

Se najdete v tej zgodbi? Potem je čas za spremembe.

Kaj pa vaše zrno graha? Ga prepoznate?

Seveda je zrno graha le prispodoba za številne težave, ki so lahko vzrok za vaš slab spanec. Pomembno je, da jih pravočasno prepoznate in ukrepate.

Če je tudi vaš spanec nemiren in je za vami že nešteto neprespanih noči, je za to krivo morda le eno samo zrno graha. To zrno graha so lahko ...

Temperatura spalnice
Idealna temperatura spalnice za miren spanec je med 14 - 23 °C.
Slab zrak
Redno zračenje prostora za idealno vlažnost spalnice od 40 - 60%.
Pretople odeje in posteljnina
Prilagodite posteljnine in odeje letnemu času. Uporabljajte kvalitetne naravne materiale za suh spanec.
Dotrajan vzglavnik
Priporočena življenjska doba vzglavnika je 3 leta. Po tem času je vzglavnik potrebno zamenjati.

Pršice
Znebite se pršic v vašem ležišču. V 7 let starem ležišču se lahko nabere kar do 10 milijonov pršic.
Znoj
V 7 letih v ležišču konča okrog 7 litrov znoja.
Odmrla koža
Vsako noč v ležišču konča okrog 1,5 g odmrle kože in prhljaja, v 7 letih je to skoraj 4 kg.

Prepoznate naslednje motnje spanja?

  • Se ponoči večkrat prebujate? Težko zaspite ali se prebujate zelo zgodaj, tudi takrat, ko to ni potrebno? Potem se srečujete z nespečnostjo, ki lahko pomembno vpliva na vašo kakovost življenja in škoduje zdravju.
  • Opažate zastoje dihanja med spanjem, ki najpogosteje vodijo v glasno smrčanje? Hitro prepoznavanje motenj dihanja v spanju oziroma spalne apneje je ključnega pomena, saj občutno vpliva na kakovost spanca in nasičenost kisika v telesu.
  • Opažate neprijeten občutek v nogah, ki se ponavlja pred spanjem in povzroča nevzdržno željo po gibanju? Periodične motnje gibanja in premikanja v spanju so pogost pojav in lahko povzročajo občutek slabega spanja.
  • Ste kljub dovolj uram spanca podnevi utrujeni, zaspani in težko ostanete budni? Potem se verjetno borite s hipersomnijo, ki občutno vpliva na vaš urnik, količino in kakovost spanja.
  • Vas tlačijo more, govorite ali celo hodite v spanju? Vaše vedenje lahko pripišete parasomniji, ki med spanjem vpliva na vaše nezavedno vedenje in povzroča slab in nekvaliteten spanec.

… Poleg številnih neugodnih dejavnikov in motenj spanja pa vaše zrno graha lahko tiči tudi drugje. Če težav s takšnimi in drugačnimi motnjami spanja nimate, je lahko vzrok v starem, dotrajanem ležišču, ki je nujno potrebno menjave.

Dotrajano ležišče = ležišče staro več kot 7 let

  • Ali veste, da vaše ležišče v 7 letih naredi več kot 19.000 delovnih ur?* Povsem normalno je, da se v tem času obrabijo tudi materiali, ki vašemu telesu nikakor ne zagotavljajo več zadostne opore, še posebej položaju hrbtenice.
  • Najbolj očitni znaki, da je vaše ležišče utrujeno, se kažejo v pojavu izboklin, udrtin, natrganju tkanine in povešanju, pri čemer ležišče izgubi svojo pravo funkcijo.
  • Če ponoči občutite premikanje partnerja in vas le to zbuja in vam krati spanec, to pomeni, da je ležišče izgubilo svojo čvrstost in pravilno podporo.
  • *Če povprečno spimo 7,5 ur.

Takrat je čas za zamenjavo ležišča.

Naj vam zrno graha ne krati spanca!

Izbirate lahko med naslednjimi tipi ležišč:

Ležišča iz pene
Visokoelastična pena se dobro prilagaja vašemu telesu in mu daje primerno oporo. Preveri ponudbo!
Žepkasta ležišča ali vzmetnice
Točkovno prilagajanje naprednih žepkastih vzmeti, ki nudijo ublažitev pritiska na telo. Preveri ponudbo!
Ležišča iz lateksa
Lateks s svojo elastičnostjo in zračnostjo poskrbi za popolno prilagoditev telesu in spalnemu položaju. Preveri ponudbo!

Zakaj izbrati ležišče Hitex?

Več kot 25-letna tradicija
Z odgovornim pristopom do vašega zdravja skrbno izbiramo materiale in ustvarjamo tehnološko dovršena ležišča že več kot 25 let.
Na ležiščih Hitex se DOKAZANO boljše spi …
Z raziskavo o vplivu ležišč Hitex na kakovost spanja smo dokazali, da se na naših ležiščih, prilagojenih uporabnikovim spalnim navadam, dokazano boljše spi. Več o raziskavi preberite na raziskavi spanja.
Izkušeni svetovalci: strokovno svetovanje in pomoč
Izkušeni svetovalci, vam na podlagi vaših spalnih navad, zgradbe telesa in osebnih želj pomagajo pri izbiri za vas najboljšega ležišča.
Možnost plačila na obroke
Zagotavljamo vam enostavno in hitro plačilo na 4 obroke, brez obresti, brez pretirane papirologije. Več o plačilnih pogojih na plačilnih pogojih
Ležišča Hitex, sedaj do 50 % ugodneje + dostava samo 1 €
Vstopite v kraljestvo dobrega spanca in si zagotovite ležišča kar do 50 % ugodneje in še dostavo za samo 1 €.
Pravila nagradne igre >>