NOVO: 6 trendov posteljnine, ki jih moraš poznati

  • 15. 01. 2019
NOVO: 6 trendov posteljnine, ki jih moraš poznati

Že s stilom oblačenja veliko sporočamo o svojem značaju, še več pa povemo o svojem okusu in estetiki z notranjo opremo doma.

Še kako pa to drži za prostore doma, v katerih preživimo največ časa. Spalnica, kuhinja in kopalnica so tisti prostori, ki največ razkrijejo o ljudeh, ki bivajo v njih. Če bi danes neznanca spustili v svoje stanovanje, kakšen prvi vtis bi naredili?

Vendar notranja oprema ni pomembna samo zato, da bi z njo naredili vtis na goste. Pomembno je, da prisluhnemo sebi in ugotovimo, kakšna čustva nam zbuja domače okolje. Cilj je, da imamo dom opremljen tako, da spodbuja občutke sreče, varnosti in ponosa. Pri tem je včasih dovolj že menjava barve, saj imajo slednje precejšen psihološki vpliv na naše počutje.

A odkrivanje lastnega sloga ni naloga, ki bi jo vsak opravil z levo roko. To velja tako za oblačila kot notranjo opremo. Mnogim se zgodi, da se tudi v odraslosti oklepajo stilskih odločitev, ki so jih sklenili v najstniških letih – pogosto na osnovi mnenj sošolcev in modnih revij, ki so jih takrat brali.

Pa bi si res želeli, da opremo vašega doma izbere vaša 17-letna različica? Verjetno ne. Da boste lažje odkrili svoj slog, preverite, kaj vam je ponujeno na trgu. Oglejte si Vitapurjevih 6 modnih trendov za vašo spalnico, ki jih ne smete spregledati.

Vitapurjev nasvet: Ne bojte se eksperimentiranja. Stopite iz cone udobja in poskusite kaj novega, tisto kar vas privlači, a ne upate poskusiti. Že mala sprememba v spalnici lahko sproži plaz novih in večjih sprememb življenjskega sloga in stila, ki ste si jih od vedno želeli sprejeti.

 

1. Posteljnina in boemski šik

Boemski stil je popularen tako v notranjem dizajnu kot v modi. Nasičen je z okraski in vplivi hipijevske kulture, je živahen in obenem svetovljanski.

Tekstil je navdahnjen z značilnimi vzorci orienta, azijskimi motivi, prevzema tudi afriške kulture, saj je izredno globalen in nadnacionalen. Slog je svoboden in širok, ima le malo pravil in dopušča kombinacije najrazličnejših kosov pohištva.

Slog opreme je vintage, retro ali starinski. Pripadniki tega sloga pogosto sledijo »naredi-si-sam« načinu življenja. Srečate jih na bolšjaku, kjer izbirajo pohištvo za svoj naslednji projekt restavriranja ali v trgovini za ponovno uporabo, kjer iščejo skrite dragulje v gori oblačil iz druge roke.

Posteljnina Vitapur Posteljnina Vitapur
Posteljnina Mandala,  dimenzija 140x200 ali 200x200 Posteljnina Oyna, dimenzija 140x200 ali 200x200

 

2. Urbano eklektična posteljnina

Urbani stil je primeren za vse mlade po srcu. Kaže na fascinacijo s tehnološkim napredkom in se najbolj veseli mestnega vrveža, da ga zapelje v hitenje po opravkih ali na nočno zabavo.

V prostor eklektični slog vnaša veselo energijo z drznimi, vpadljivimi vzorci in živahnimi barvami.

Navdih išče tako v abstraktnem kot v dekonstrukciji sodobne forme, a se vedno vrača na področje, ki jih najbolje pozna: velemesto v vseh njegovi veličini. V velemestu namesto visokih gora kraljujejo ogromne stavbe, delo človeških rok in strojev, zato urbanizem slavi razvoj, zaljubljen je v tehnološki napredek.

Posteljnina Vitapur

Posteljnina City, dimenzija 140x200 in 200x200

 

3. Minimalistično elegantna posteljnina

Minimalizem zaznamujejo izčiščene linije, funkcionalnost, nevtralne palete barv in lahkotnost materialov. Pomeni obenem elegantnost in zadržanost. Minimalizem, v katerem ni natrpanosti in okraskov, kaže na racionalizem, ki mu je veliko bolj pomembna uporabnost kot okrašenost prostora.

Ko zakorakamo v prostor, ki je opremljen po načelih minimalizma, takoj opazimo detajle, ker jih ni veliko. Navadno ne razstavlja predmetov, na katerih bi se nabiral prah, ampak je vsak kos skrbno premišljen del celote.

Barvne kombinacije so pogosto omejene na monokromatsko barvno paleto, ki ustvari pomirjujoče in mirno okolje, zato minimalizem deluje skrivnostno in zapeljivo.

Posteljnina Vitapur Posteljnina Vitapur
Posteljnina Isabella, dimenzije 140x200 in 200x200 in 250x200 Posteljnina Orchid, dimenzije 140x200 in 200x200

 

4. Moderna posteljnina z geometrijskim potiskom

Za moderne sloge so značilni abstraktni vzorci, ki se spogledujejo z avantgardo in zgodnjimi desetletji 20. stoletja. Čeprav so bili geometrijski potiski najbolj značilni za modo 60. in 70. let prejšnjega stoletja, pa se vedno znova vračajo – še bolj privlačni in zaželeni.

Moderen slog izraža napredno razmišljanje. V dom prinaša drzne odločitve in ideje, navdih pa črpa iz modernih vplivov 20. stoletja. Barve so zelo živahne, saj je to stil, ki želi biti v središču pozornosti, obenem pa provocira s poenostavitvijo vzorcev.

Veliki potiski iz modnih stez tako vstopajo tudi v naše spalnice. Tvoja odeja naj bo čudovito platno, na katerem izrazi svojo ljubezen do modernega!

Posteljnina Vitapur Posteljnina Vitapur
Posteljnina Chloe, dimenzija 140x200 in 200x200 Posteljnina Alex, dimenzije 140x200 in 200x200

5. Rustikalno tradicionalna posteljnina z vezenim vzorcem

Rustikalen slog povezuje tradicijo z naravo. Navdih jemlje iz zunanjega sveta, rad je v družbi lesa, kamna, usnja in mehkih živalskih kož.

Slog odlikujejo močne in izstopajoče teksture. Tudi barvno paleto vzame iz narave, saj v rustikalnem slugu najdemo tako nevtralne palete kot močnejše zelene, rdeče in rjave tone.

V globini in plastenju rustikalne tradicije se skriva udobje naših prednikov, ki niso imeli ničesar preveč in ničesar premalo. V ospredju so skrbno izbrani kakovostni kosi opreme, ki so bili izbrani zato, da bodo v družini ostali desetletja.

6. Insta sodobna posteljnina

Milenijci so nekaj posebnega. A kot vsaka mlada generacija pred njimi, imajo nek čisto svoj poseben stil. Prisegajo na naravne materiale in zeleno industrijo. Navdih pogosto dobijo na družbenem omrežju Instagram, kjer se družijo in izmenjujejo ideje.

Monstera je obnorela Instagram, zdaj pa osvaja tudi naše spalnice. Kombinacija belo-zelene je sveža in odraža energijo. Še posebej je primerna za vse, ki od spalnice pričakujejo zavetje pred zunanjim svetom. V zelenem okolju se lažje skoncentrirajo, pomirijo in osredotočijo na študij ali delo.

Posteljnina Vitapur

Posteljnina Jungle, dimenzija 140x200 in 200x200

Deli objavo: