Kako pozimi posušiti rjuhe, posteljnino in ostala oblačila?

  • 17. 01. 2017
Kako pozimi posušiti rjuhe, posteljnino in ostala oblačila?

Zima, mraz, sneg in temperature pod ničlo. Imate tudi vi pozimi težave s sušenjem oblačil in posteljnine?

Poleti je sušenje povsem enostavno, predvsem pa hitro. Sonce in veter pripomoreta, da se oblačila, posteljnina in rjuhe v trenutku posušijo. Pozimi pa je to nekaj povsem drugega. Preberite nekaj koristnih napotkov, kako pozimi sušiti oblačila, predvsem pa večje kose kot so posteljnina in rjuhe.

Uporaba sušilca.

Pozimi je uporaba sušilca še vedno najbolj pogosta. Če ga seveda imate, ga uporabite. Pozitivna stran sušilca je, da lahko perilo operete in posušite še isti dan, v sami nekaj urah. Res pa je, da je potrebno paziti, saj so nekatere tkanine občutljive in se lahko hitro skrčijo. Prav tako je lahko sušenje posteljnine in rjuh zaradi velikosti oteženo.

Naravno sušenje na svežem zraku.

Sušenje na svežem zraku je mogoče tudi pozimi. Res je, da morate spremljati vremensko napoved, vendar se oblačila, posteljnina in rjuhe ob lepem vremenu lahko zelo hitro posušijo. Pomembno je, da jih začnete sušiti že zgodaj zjutraj, in ob sončnem vremenu bodo ob mraku že suha. Bodite pazljivi, da oblačil ne puščate zunaj več dni, da se ne navzamejo izpušnih plinov ali drugih vonjav iz okolja.

Klasično sušenje v prostoru.

Sušenje na radiatorjih ni priporočljivo, saj je na ta način izkoristek toplote v prostor precej manjši. Priskrbite si več stojal za sušenje perila, da boste lahko predvsem rjuhe in posteljnino lepo razgrnili in na ta način enostavno posušili. Če je v prostoru toplo, bodo posteljnina in rjuhe kaj hitro suhe.

Še nekaj razlogov, zakaj je naravno sušenje v prostoru ali zunaj dobro za vas in vaša oblačila:

  • Zmanjša porabo energije.
  • Podaljša uporabnost vaših oblačil in posteljnine.
  • Občutno zmanjša statičnost.
  • Izdelkom daje mehkobo, ki jo sušenje v sušilcu sicer odvzema.

Deli objavo:


Tvoj komentar


* obvezna polja