Kakšno posteljnino izbrati za hladne dni?

  • 21. 11. 2017
Kakšno posteljnino izbrati za hladne dni?

Tako kot v hladnejših dneh zamenjate garderobo, je seveda dobro tudi posteljnino, da vam bo tudi ponoči prijetno toplo. Kakovost spanca je zagotovo odvisna tudi od dobre posteljnine. Vanjo smo zaviti vsak dan kar nekaj ur. Ker smo z njo v neposrednem stiku, so kakovostni materiali in način obdelave še posebej pomembni, da bo vaš spanec najboljši.

Izberite le najboljšo posteljnino

Posteljnina je dnevno podvržena številnim obremenitvam, ker na njej ležimo, smo z njo pokriti … Posteljnina mora biti trpežna in obstojna, saj jo je treba pogosto prati. Seveda je najboljša tista iz naravnih materialov kot so bombaž, saten, svila. Naravni materiali odlično vpijajo vlago, ki jo naše telo oddaja med spanjem.

Posteljnina za hladne zimske dni

Ljudje smo si različni. Marsikdo niti ne razmišlja, da bi material posteljnine v hladnejšem obdobju zamenjal. Nekaterim recimo klasična bombažna ali bombažno-satenasta posteljnina odgovarja skozi vse leto. Spet drugi pa se pozimi radi zavijejo v toplejšo posteljnino.

Toplejša posteljnina je zagotovo takšna iz flanele. Flanelasta posteljnina je nekoliko kosmatena z obeh straneh, kar pomeni, da je debelejša in zato tudi toplejša. Flanelasta posteljnina ima posebej brušeno površino in je zato še mehkejša in udobnejša. Vsekakor je flanelasta posteljnina idealna za hladne zimske noči in vse, ki jih rado zebe. Tudi pri Vitapurju sta na voljo novi flanelasti posteljnini. Preverite, kateri >>

Še nekaj o vzdrževanju posteljnine

Posteljnino je dobro preobleči na 14 dni. Pri pogostem pranju pride do izraza tudi njena trpežnost in kakovost. Cena seveda ni glavno merilo, vendar pa večkrat igra pomembno vlogo. Velikokrat se zgodi, da se cenejše posteljnine hitreje natrgajo, sperejo … Posteljnine srednjega in nekoliko višjega cenovnega razreda so kakovostnejše, saj so narejene iz gosteje tkanih vlaken in jih lahko uporabljate dlje časa.  

Pomembno je, da pisano posteljnino perete pri nižjih temperaturah (do 40 stopinj), saj boste tako dlje časa ohranili intenzivnost barve. Svetlo posteljnino (belo, bež) lahko perete tudi pri višjih temperaturah. Seveda ne pozabite pred pranjem preveriti tudi etikete o vzdrževanju.

Sušenje in likanje posteljnine

Posteljnino je najbolje sušiti na prostem, na svežem zraku in vetru. Ko je suha, jo je priporočljivo takoj zlikati z vročim likalnikom. 

Deli objavo:


Tvoj komentar


* obvezna polja