7 naravnih načinov, kako se jih znebiti

  • 22. 06. 2017
7 naravnih načinov, kako se jih znebiti

Poletje je letni čas, ki je komarjem pisan na kožo. Da bodo vaši poletni večeri na prostem brezskrbni, se pred njimi zaščitite na povsem naraven, vendar učinkovit način.

1. Navadna melisa

Melisa je trajnica, ki je nekoliko podobna svoji sorodnici meti. Če želite odgnati komarje, je na svojem vrtu posadite čim več. Velja za odlično naravno zaščito proti komarjem in ostalim žuželkam, saj vsebuje posebno spojino, ki ji daje limonasto aromo in okus, ki pa žuželkam zelo smrdi.

2. Mačja meta

Tudi mačja meta je zelo podobna svoji sorodnici meti. Za svojo rast potrebuje zemljo, ki zelo dobro odvaja vodo, prav tako pa potrebuje tudi veliko sonca. Zelo učinkovita je pri odganjanju mrčesa, saj kemične snovi, ki jih vsebuje, odlično odganjajo predvsem komarje. Zato je mačjo meto vredno imeti vedno pri roki.

3. Poprova meta

Tudi poprova meta je zelo učinkovito sredstvo za odganjanje najrazličnejših žuželk, zato na vašem vrtu nikakor ne sme manjkati. Z eteričnim oljem poprove mete lahko poškropite tudi vlažno krpo, s katero obrišite police in notranjost omaric. Tudi to je eden od načinov, kako odgnati komarje in ostale žuželke.

4. Ognjič

Ognjič je sredozemska rastlina, zato potrebuje obilo sonca, vendar lahko prenese tudi rahlo senco. Ognjič pa ni znan le po celjenju ran, ampak kot rastlina odlično odganja komarje in ostali mrčes.

5. Banana

Ko boste naslednjič pojedli banano, olupka nikar ne zavrzite. Z notranjo stranjo olupka si namreč natrite izpostavljene dele kože. Vonj vas bo odlično varoval pred pikajočim mrčesom.

6. Sivka

Čudovit vonj sivke komarjem nikakor ne odgovarja. Zato sivko nasadite okrog hiše in po vrtu ter na ta način odženite nadležne komarje stran. Lahko jo imate tudi na okenskih policah v cvetličnih lončkih. Za še boljše rezultate in večjo zaščito nekaj kapljic eteričnega olja sivke nakapljajte v olivno ali mandljevo olje in z mešanico namažite vaše telo.

7. Limona ali limeta

Tudi citrusi so izvrstno sredstvo proti komarjem. Ko si boste naslednjič pripravljali limonado, si z ostankom limone namažite kožo. Limona je tudi odlična, ko želite negovati mesto, kjer vas je pičila žuželka, saj ublaži srbenje.

Deli objavo:


Tvoj komentar


* obvezna polja