Recept za kotlet jagenjčka s pinjolami

  • 18. 10. 2018
Recept za kotlet jagenjčka s pinjolami

Priprava jagnjetine ni tako kompleksna, kot se mogoče sliši. Izziv s pripravo bo dodatno olajšala vrhunska posoda Rosmarino. Za izvedbo recepta še posebej priporočamo litoželezno ponev Rosmarino Blacksmith's.

Sestavine za jagnjetino s pinjolami (za 4 osebe):

  • 600 g slastne jagnjetine
  • 0,5 žličke soli
  • 0,25 žličke mletega popra
  • 3 žlice olivnega olja
  • 500 g  mladega krompirja
  • 1,5 žlice masla
  • 2 ščepca soli
  • 5 vejic svežega peteršilja
  • 0,25 žličke mlete rdeče paprike
  • 1 ščepec mletega popra
  • 1 pest pinjol
  • 0,5 žličke posušene bazilike
  • 3 žličke olivnega olja
  • 1 ščepec soli
  • 2 žlici pinjol za posip

Za začetek segrejemo pečico na 200 stopinj Celzija.

Sveže in sočne kotlete jagenjčka operemo pod mrzlo tekočo vodo ter jih osušimo. Ko so kotleti dovolj osušeni, vanje vtremo sol in poper, ter v litoželezno ponev za žar Rosmarino Blacksmith's  dolijemo olje. Na olje naložimo kotlete, ki smo jih predhodno začinili.

Litoželezno ponev za žar Rosmarino Blacksmith's  postavimo v ogreto pečico in pečemo na stalni temperaturi 30 minut. Meso bo ohranilo sočnost, če ga med peko obračamo ter polijemo z lastnim sokom.

Olupimo mlad krompir, ga temeljito očistimo ter narežemo na krhlje. Stresemo ga v litoželezni lonec Rosmarino Blacksmith's, zalijemo z mrzlo vodo, rahlo osolimo ter kuhamo približno 15 minut. Po kuhanju mladi krompirček ocedimo, ga stresemo v večjo skledo in mu primešamo eno žlico masla. Sveži peteršilj, ki smo ga predhodno očistili, nasekljamo na drobne koščke, naknadno ga vmešamo v kuhani krompirček. Da bo okus krompirja polnejši, mu vmešamo še drobljeno papriko in dodamo ščepec popra.

V ekstraktor Rosmarino Nutriblade stresemo pinjole, rahlo osolimo in dodamo ščepec suhe bazilike. Pinjole samo na hitro sesekljamo na večje enakomerne dele. Nato pristavimo ponev ter nanjo kapnemo kapljico olja. Ko se olje segreje, mu dodamo pinjole in jih na hitro popražimo. Prepražene pinjole stresemo v posodo, v kateri bodo ohranile toploto.

Na krožnik najprej serviramo pinjole in kuhan, začinjen krompir. Za piko na i na krožnik dodamo slastno pečene kotlete jagnjetine, s hrustljavo skorjico. Krožnik obogatimo s svežimi pinjolami.

Zaželimo si dober tek in s polnimi želodčki odkorakamo popoldanskemu počitku ali družinskemu popoldnevu naproti!

Deli objavo: