Najpogostejše novoletne zaobljube

  • 27. 12. 2017
Najpogostejše novoletne zaobljube

Leto je pri koncu in marsikdo si za prihodnje leto zada takšne in drugačne zaobljube. Zaobljube postajajo iz leta v leto vse bolj priljubljene. Vprašanje pa je, ali se jih potem držimo. Pa vi, se najdete med njimi?

1. Z januarjem bo šport na 1. mestu.

Kdaj je najbolje začeti s športom, če ne z novim koledarskim letom? Seveda si takrat obljubimo, da se bomo več gibali in na sploh »zaživeli« bolj športno življenje.

2. Na jedilniku bo več sadja in zelenjave.

V novem letu se bomo uprli skoraj vsem sladkim skušnjavam in raje večkrat posegli po sadju in zelenjavi. Zelo znana poved, ki pa se kaj kmalu izkaže, da je veliko težje izvedljiva kot se zdi na prvi pogled.

3. Za vedno bom zaključil s kajenjem!

Zaobljuba s prenehanjem kajenja velja za najpogosteje izrečeno zapoved, ki pa v veliki večini primerov splava po vodi. Po statistikah samo nekaj odstotkom ljudem zares uspe prenehati kaditi upoštevajoč novoletno zaobljubo. Ampak nič hudega, morda vam uspe naslednje leto.

4. Ne bom po nepotrebnem zapravljal in bom več varčeval.

Vsekakor z začetkom novega leta ni več prostora za brezglavo zapravljanje. Prihaja novo obdobje, ko prinaša več varčevanja. Vprašanje je, če vam bo uspelo.

5. Vzel si bom več časa zase in svoje bližnje.

Med letom si zagotovo večkrat obljubimo, da si bomo v prihodnjih dneh vzeli več časa zase in se večkrat postavljali na prvo mesto. S 1. 1. pa je to seveda nujna zapoved in realizacija. Izvedljivost pa povsem nekak drugega.

6. Ne bom se več dotaknil alkohola.

Še pred koncem leta se zdi ta zaobljuba povsem izvedljiva, se pa s silvestrovanjem lahko še prehitro razblini. Še posebej, če praznovanje traja nekaj dni. Boste videli, če vam bo tokrat uspelo.  

7. V naslednjem letu bom postal prostovoljec.

Dobro se z dobrim poplača. Naslednje leto bomo prostovoljni gasilci, pomagali bomo v domu upokojencev, na rdečem križi in še kje. Nekateri se boste tega seveda držali, spet drugi morda ne. Je pa res, da bi lahko vsak naredil kaj na tem področju. Nikoli ne vemo, kdaj bomo mi potrebovali pomoč.

8. Stres bom črtal iz svojega življenja.

Nič več stresa! Stres načenja tako psihično kot fizično zdravje. Tega se vsi zavedamo, vendar premalo damo na to. Novo leto je čas za spremembe.  

9. Potoval bom v nove kraje.

Vsi si želimo potovati in odkrivati nove kraje, vendar pa nam velikokrat zmanjka časa oz. bolje rečeno, si ga ne vzamemo. Dovolimo si to spremeniti in v novem letu uresničimo svoj cilj – pojdimo vsaj na 2 potovanji.

To je 9 najpogostejših zaobljub, ki jih bolj ali manj uspešno izpolnjujemo. Če imate še vi kakšno svojo, jo lahko brez pomisleka delite z nami. 

Deli objavo:


Tvoj komentar


* obvezna polja