Razlike med ležišči: Ležišče iz lateksa

  • 8. 10. 2017
Razlike med ležišči: Ležišče iz lateksa

V prejšnjem članku smo podrobneje spoznali ležišča iz pene, danes pa so na vrsti ležišča iz lateksa. Preberite, kaj je značilno za lateks, kako nastaja in kakšna sploh so ležišča iz lateksa.  

Splošne značilnosti ležišč iz lateksa

Lateks je material naravnega izvora. Prav tako velja za material z daleč najdaljšo in najboljšo elastičnostjo. Je izjemno zračen, negostoljuben pršicam ter tako primeren tudi za občutljive ljudi. Ležišča iz lateksa se izdelujejo po meri in v treh trdotah.

Kaj je lateks in kako nastaja?

Lateks - naravni materialLateks je naravni material in se pridobiva z obrezovanjem dreves kavčukovca. Sok, ki se izloči, gre potem v nadaljnjo predelavo, kjer nastane čisti lateks. Hitexova ležišča iz lateksa so narejena iz kombinacije naravnega in sintetičnega lateksa, saj je takšna kombinacija primernejša za daljšo življenjsko dobo ležišča in omogoča njegovo optimalno uporabo. Lateks ima številne prednosti, ki ležišča iz lateksa postavljajo na nivo vrhunskih ležišč. Ena glavnih lastnosti lateksa je njegova elastičnost, saj velja za material z daleč najdaljšo in najboljšo elastičnostjo. Ker je negostoljuben pršicam, je primerna izbira tudi za alergike in občutljive osebe.

Ležišča po meri

Ležišča iz lateksa se izdelujejo po merah. Tako je ležišče prilagojeno izključno vašim željam in potrebam. Tudi trdoto samega ležišča vam izdelamo glede na vašo telesno težo. Mehka ležišča se priporočajo do 75 kg, trda od 75 do 95 kg in ekstra trda nad 95 kg. Če kljub vsemu ne veste, kakšno ležišče je za vas najbolj primerno ali imate posebne želje, vam bodo z nasveti z veseljem pomagali Hitexovi izkušeni strokovnjaki za ležišča.

7-conska ležišča

 Pravilna lega hrbtenice

Tako kot ležišča iz pene so tudi vsa ležišča iz lateksa ergonomsko oblikovana in 7-conska, kar pomeni, da pravilno in enakomerno podpirajo vse dele vašega telesa.

Za koga so ležišča iz lateksa primerna?

Ker se ležišča iz lateksa izdelujejo po meri, so primerna za ljudi različnih telesnih konstitucij: za tiste z manj kilogrami, pa vse do tistih z več kot 95 kg.

Pomembno: ležišča iz lateksa je treba obračati

Da boste ležišču iz lateksa podaljšali življenjsko dobo, je pomembno, da ga redno obračate. V prvih šestih mesecih ga je treba obrniti vsaj enkrat mesečno, kasneje pa vsaj enkrat letno.

Tudi ležišča iz lateksa potrebujejo letveno dno

Letveno dno je tudi pri ležiščih iz lateksa ključnega pomena, saj onemogoča posedanje ležišča, ležišče primerno zrači in mu seveda tudi podaljša življenjsko dobo. Prav tako bo vaše telo šele ob uporabi ustreznega ležišča in letvenega dna pravilno podprto.

Preveri vso ponudbo ležišč iz lateksa >>

Deli objavo:


Tvoj komentar


* obvezna polja