Razlike med ležišči: Ležišča iz pene

  • 24. 09. 2017
Razlike med ležišči: Ležišča iz pene

Ležišča Hitex so lahko iz visokoelastične pene, naravnega lateksa in prožnih žepkastih vzmeti. Dobro je poznati razlike med samimi ležišči, da si lahko zase in vaše bližnje priskrbite tisto ležišče, ki vam bi najbolje ustrezalo.

Tokrat podrobneje o ležiščih iz pene, naslednjič pa več o ležiščih iz lateksa in žepkastih ležiščih.

Ležišča iz pene

Ležišča iz pene sicer veljajo za najosnovnejša ležišča, vendar iz leta v leto povpraševanje po njih narašča.

Splošne značilnosti ležišč iz pene

Ortopedsko jedro višine 16 cmZa ležišča iz pene se uporablja hladno stisnjena pena. Gre za visokoelastično peno, ki se dobro prilagaja vašemu telesu in mu daje primerno oporo.

Ležišča iz pene veljajo za vse bolj razširjena in dostopna, predstavljajo pa dobro razmerje med ceno in kakovostjo. Vsa Hitexova ležišča iz pene so iz hladno stisnjene pene, ki za vaše telo predstavlja optimalno podporo. Hladno stisnjena pena je ravno prav prožna in se dobro prilagaja telesu. Za še dodatno udobje je nekaterim ležiščem iz pene dodana tudi spominska pena. Spominska pena omogoča še boljši počitek, saj prepozna obliko telesa in se ji popolnoma prilagodi. 

Vsa ležišča iz pene so 7-conska, kar pomeni, da jih sestavlja sedem predelov različnih oblik in trdot, ki se do potankosti prilegajo telesu. 7-conska ležišča so ergonomsko oblikovana in telesu zagotavljajo pravilno oporo v predelu glave, ramen, bokov, ledvenem predelu in nogah. Hrbtenica ima obliko ravne črte in pravilen položaj.

 Pravilna lega hrbtenice

Snemljiva in pralna prevleka

Dobro je, če lahko ležišču snamete prevleko in jo operete. Vsa ležišča iz pene Hitex imajo snemljivo in pralno prevleko, tako da boste imeli vedno čisto in sveže spalno okolje.

Nekatera ležišča imajo tudi možnost izbire različnih prevlek, in sicer z raznimi esencami kot sta npr. kamilica in sivka. Tako ena kot druga pomirjujoče delujeta na spanec. V primeru, da imate težave z alergijami, se prevlekam z aromaterapijo raje izognite in spite na ležišču z navadno prevleko, brez dodanih kakršnih koli esenc.

Za koga so ležišča iz pene primerna?

Ležišča iz pene so primerna za ljudi povprečne telesne zgradbe, mladostnike in otroke. Natančneje, penasta ležišča so primerna za osebe do približno 90 kg.

Kaj pa letveno dno?

Pri ležiščih iz pene je obvezna uporaba letvenega dna. Letvice morajo biti prožne in vpete v gumice. Šele kombinacija ležišča in letvenega dna nudi popoln končni rezultat. Letveno dno je pomembno, saj zagotavlja večje udobje, pravilno podporo telesu med spanjem, prav tako pa preprečuje posedanje ležišča in zadrževanje vlage v njem ter ležišču zagotavlja ustrezno zračenje.

Več o ležiščih iz pene in ponudba na www.vitapur.si/spalnica/lezisca

Deli objavo:


Tvoj komentar


* obvezna polja