Skrivnosti mirnega spanca: Brez luči

  • 17. 02. 2017
Skrivnosti mirnega spanca: Brez luči

5. skrivnost nam razkriva, da za dober spanec potrebujete popolno temo. Telo morate naučiti, da v času spanja potrebuje popolno temo, saj je tudi to ključnega pomena za nemoten počitek. Zato naj bo spalni prostor vedno kar se da zatemnjen. 

Brez luči

Zapomnite si, da lahko temna spalnica vaše telo “nauči”, da je napočil čas za počitek. Svetloba povzroča veliko dogajanja v nas in je povezana z našim časom prebujanja. Da pomagate telesu, da se prilagodi na redni ciklus spanja, se potrudite, da boste razlikovali med dnevom in časom za spanje. Ko je čas za spanje, ohranjajte svetlobne vire na najnižji možni ravni, tudi če se ponoči vstanete. Izogibajte se vsemu, kar prebudi vaše možgane ali telo iz počitka, še posebej televizije, računalnika ali video iger. Tudi če imate oči zaprte, lahko luči v vaši spalnici zmotijo vaš spanec.

Uporabite lahko tudi spalno masko

Če nimate možnosti, da bi popolnoma zatemnili vašo spalnico, lahko uporabite tudi spalno masko. V današnjem času jo uporablja vse več ljudi. Spalna maska je še posebej uporabna na potovanjih, ko potujete z avtobusom, vlakom ali letalom, kjer nimate možnosti zatemnitve prostora na ustrezen način.

Če upoštevate vse od naštetega, ste že na pravi poti k odpravi nekaterih dejavnikov, ki so mogoče prispevali k vašim nenehnim težavam s spanjem.

Berite nas tudi naslednjo nedeljo, ko bomo razkrili 6. skrivnost.

Deli objavo:


Tvoj komentar


* obvezna polja