S tem 5 sekundnim testom preverite, ali je vaš vzglavnik res za med staro šaro

  • 5. 04. 2019
S tem 5 sekundnim testom preverite, ali je vaš vzglavnik res za med staro šaro

Dobro premislite in odgovorite na kratko vprašanje: Kdaj ste nazadnje menjali vzglavnik? Vzglavniki so eden tistih kosov opreme za dom, ki jih uporabljamo čisto vsako noč, a pogosto več let sploh ne pomislimo na menjavo – medtem ko oblačila in čevlje menjamo vsako sezono!

Razlogov za to je več. Na dober vzglavnik se lahko hitro navadimo in celo navežemo, saj nam več let nudi odlično udobje. Dokler opravlja svojo nalogo, pa niti ne pomislimo na menjavo. A tudi vzglavniki imajo rok trajanja.

Splošno pravilo je, da je treba vzglavnik zamenjati na tri leta. Zakaj je temu tako? Ker se v vzglavniku naberejo pršice, umazanija, znoj in prah. V treh letih vzglavnik lahko izgubi obliko in tako ne nudi več primerne opore med spanjem.

Dlje in pogosteje kot uporabljate isti vzglavnik, manj udobja in podpore bo nudil. To je še posebej neprijetno, saj neprimerna opora lahko vodi do bolečin in zategnjenosti v vratu. Nihče se noče prebuditi v bolečinah, saj so prvi vzrok za slabo voljo in nelagodnje, s tem pa za slabšo kakovost življenja.

Test vzglavnika: ali ga morate zamenjati?

Test vzglavnika: če je tvoj vzglavnik starejši od treh let, si privošči si nov Vitapurjev vzglavnik

Če se ne spomnite, koliko let šteje vaš vzglavnik, lahko še na en način preizkusite, ali je vaš vzglavnik res za staro šaro.

  • Dobro pretipajte vaš vzglavnik, da ocenite stanje polnila. Če je sprijeto v kepe in ne enotno, je vzglavnik dotrajan in ga morate zamenjati.
  • Nato vzglavnik prepognite, pritisnite in prepognite na pol. Nanj prenesite nekaj pritiska, lahko ga tudi zmečkate.
  • Opazujte obliko vzglavnika, ko popustite pritisk. Ali se povrne v prvotno obliko? Če da, potem je vaš vzglavnik dovolj prožen in ga ni treba menjati. Če vzglavnik ostane prepognjen in v polnilu ostanejo vdrtine, je vzglavnik dotrajan in ga morate zamenjati.

Če ugotovite, da potrebujete nov vzglavnik, preverite Vitapurjevo ponudbo vzglavnikov. Če boste nakupovali v trgovini, lahko vzglavnik preizkusite v našem spalnem studiu. Naj vam ne bo nerodno. Zleknite se na razstavljena ležišča in preizkušajte vzglavnike, dokler ne odkrijete pravega zase in svoj spalni položaj.

Ko boste enkrat zamenjali vzglavnik, ga tudi redno perite. Večino Vitapurjevih vzglavnikov lahko operete v pralnem stroju in si tako omogočite bolj higienično spalno okolje. Z rednim pranjem boste zmanjšali nabiranje umazanije, znoja, prahu in pršic ter podaljšali življenjsko dobo vašega vzglavnika.

Deli objavo: