Čas je za osvežujoče poletne napitke

  • 1. 07. 2017
Čas je za osvežujoče poletne napitke

Vse močnejše sonce in visoke temperature so kot nalašč, da si privoščite osvežilni napitek, ki vas bo odžejal in okrepčal. Ste vedeli, da bi morali v poletnih mesecih spiti kar dva litra in pol vode? Če boste popili premalo tekočine, se zna zgoditi, da vas bodo pestili glavobol, utrujenost, slabo počutje, pride pa lahko celo do dehidracije. Zato v vročih dneh poskrbite, da boste imeli osvežilno pijačo vedno pri roki.

Zeliščni napitki

Zelišča ne pridejo prav samo v času kihanja in zamašenih nosov, ampak so odlična izbira tudi za vroče poletne dni. Zeliščne čaje, ki se nam najbolj priležejo v hladnih mesecih, lahko poleti zamenjajo osvežilni zeliščni napitki, ki vas bodo poživili ali umirili. Okusen brezalkoholni napitek si lahko pripravite iz poprove mete. Hladna poprova meta lahko deluje zelo stimulativno. Za pomiritev pa posezite po napitku iz melise. Odličen za poletni čas je npr. tudi bezgov sirup, ki vas bo prijetno osvežil, le postrezite ga z ohlajeno vodo in s kocko ledu.

Sadne pijače

Osvežite pa se lahko tudi s sadnimi napitki. Sadni napitki pa niso le osvežilni, ampak so tudi izjemno polnega okusa. Najboljši so napitki iz svežega sadja, vode in ledu. Barvna paleta sadja prinaša neskončno možnosti za popolno osvežitev: nekateri morda prisegate na limonade, pomarančni sok, drugi pa morda na osvežujoče smutije. Pustite domišljiji svojo pot in si sestavite svojo sadno pijačo, ki vam bo pisana na kožo. Dodate ji seveda lahko sveže narezano sadje in kocke ledu.

Voda

Voda še vedno velja za najboljšo izbiro za žejo. Priporočamo, da pijete svežo vodo. Njen okus lahko malo »dvignete« z rezinami limone, pomaranče, z jagodami ali s katerim drugim sadjem po vašem okusu. Prav tako lahko v vrč hladne vode date različna zelišča, vse od mete do sivke, in že uživate v aromatični pijači.

Pri pripravi napitkov ste lahko kar se da kreativni in lahko med sabo kombinirate različne vrste zelišč in sadja. Seveda, če nimate težav z mešanjem raznih okusov.

Deli objavo:


Tvoj komentar


* obvezna polja