Ali veste, da sta za dober spanec pomembni tudi lega postelje in vzglavja?

  • 19. 11. 2017
Ali veste, da sta za dober spanec pomembni tudi lega postelje in vzglavja?

Spalnica nikakor ni najmanj pomemben prostor v stanovanju, saj v njej namreč preživite veliko več časa kot morda mislite. Za resnično dober spanec je pomembnih več dejavnikov: eden izmed glavnih je seveda izbor ustreznega ležišča, pomembni pa so tudi vzglavnik, odeja in posteljnina. Na kar pa velikokrat pozabimo, pa je lega spalnice, postavitev postelje in smer vzglavja, ki prav tako poglavitno vplivajo na kakovost spanca.

Katera stran stanovanja je za spalnico primernejša?

Razporeditev prostorov v stanovanju mora biti dobro premišljena. Največ pozornosti vsekakor namenite spalnici. Za odrasle naj bi bila najboljša postavitev spalnice na jugozahodni strani. Pri jugozahodni smeri neba gre za točko elementa zemlje, ki povzroči, da so vibracije prostora nekoliko upočasnjene. Za spalnico je to še posebej pomembno, saj je to prostor, kjer se umirimo in spočijemo. Dobro je vedeti, da za spalnico niso priporočljivi ozki prostori nepravilnih oblik. Ko boste v spalnico postavljali posteljo, se izognite postavitvi postelje nasproti stranišču.

Jugovzhod je za spalnico najmanj primeren

Ker na jugovzhodni strani prevladuje element ognja in bolj dinamična vibracija, pomeni, da se boste v takšni spalnici zvečer težko spočili in umirili.

Kaj pa vzhod ali severovzhod?

Jutranje sonce na vzhodni ali severovzhodni strani zelo dobro vpliva na miselnost in kreativnost, zato  ta del stanovanja raje preuredite v dnevno sobo ali pisarno.

Za otroke zahodna, severovzhodna ter severozahodna stran

Otroci so polni energije in razigrani, zato so za njih najprimernejše strani neba zahodna, severovzhodna ter severozahodna. Te strani neba so povezane z elementom zraka, ki v prostor vnaša dinamiko in energijo. Da pa bo otrokovo mišljenje še bolj ustvarjalno, jim pisalno mizo postavite na severno ali vzhodno stran.

Premišljeno izberite lego postelje in smer, v katero boste obrnili vzglavje

Smer glave med spanjem pomembno vpliva na vaše zdravje. Po fenghshuiji mora biti spalnica oaza miru in tišine. Spanje proti severu prinese najbolj krepčilen nočni počitek. Razlage za to tičijo v spremljanju magnetskih sil zemlje, ki naj bi pozitivno vplivale na počutje in zdravstveno stanje. 

Položaj z glavo proti severu je še posebej ugoden za vse, ki imajo težave z nespečnostjo. Takšno spanje prispeva k umirjenosti, zniževanju krvnega tlaka in duhovnosti.

Tudi vzglavje proti vzhodu ima pozitivne lastnosti. Vzpodbujalo naj bi k energičnosti in osebnemu razvoju. Ta položaj je najboljši za otroke in mlade, za starejše osebe pa je preintenziven.

Ne glede na to, kakšna je lega vaše spalnice, lahko še vedno s primernim obračanjem postelje in vzglavja vplivate na kakovosten in dovolj krepčilen spanec.

Deli objavo:


Tvoj komentar


* obvezna polja