Razlike med ležišči: Žepkasta ležišča/vzmetnice

  • 15. 10. 2017
Razlike med ležišči: Žepkasta ležišča/vzmetnice

V zadnjem delu namenjamo več besed žepkastim ležiščem. Preberite, kaj je značilno za žepke in kakšna sploh so žepkasta ležišča.

Splošne značilnosti žepkastih ležišč

Glavnina jedra žepkastih ležišč so seveda žepkaste vzmeti. To so majhne, individualne vzmeti, ki delujejo vsaka posebej, s čimer tesno sledijo obliki telesa in podpirajo hrbtenico tako, da le-ta ostane v pravilnem položaju. Žepkasto vzmetenje podpre telo po vsej dolžini in širini ter omogoča hrbtenici lego v pravilnem položaju, zato se mišice sprostijo, spanec pa je miren, z manj premikanja.

Vsak žepek je ovit v bombažno tkanino, kar zagotavlja večjo trpežnost, hkrati pa tudi zračnost. Žepkasta ležišča namreč veljajo za ena bolj zračnih in so primerna tudi za tiste, ki jim je rado vroče in se veliko potijo.

Kakšne so prednosti žepkastih ležišč?

Napredne samostojne žepkaste vzmeti omogočajo odzivnost samo tistih vzmeti, na katere pritiska telo, zato je hrbtenica zmeraj poravnana in v pravilni legi. Prav tako so žepki tisti, ki pravilno in nemoteče uravnavajo lego dveh oseb na zakonski postelji, tudi če je med vami in partnerjem velika razlika v teži. Žepki omogočajo več udobja, zunanje negativne dejavnike, ki vplivajo na kakovost spanca, zmanjšujejo na minimum. Zaradi sistema žepkastih vzmeti boste spali mirneje in udobneje, ne glede na to, če vaš partner pogosto menjuje spalne položaje.

Večina žepkastih ležišč je 7-conskih

Tako kot ležišča iz pene in lateksa je večina žepkastih ležišč ergonomsko oblikovanih in 7-conskih, kar pomeni, da pravilno in enakomerno podpirajo vse dele vašega telesa. Sedem predelov različnih oblik in trdot se do potankosti prilega telesu in na ta način zagotavlja pravilno oporo v predelu glave, ramen, bokov, ledvenem predelu in nogah. Hrbtenica ima obliko ravne črte in pravilen fiziološki položaj.

Za koga so žepkasta ležišča primerna?

Žepkasta ležišča so višja in kompaktnejša in so seveda primerna za vse, ki jim takšna ležišča ustrezajo. Zaradi svoje prožnosti in kompaktnosti so primerna tudi za osebe z več kilogrami. Ker veljajo za ena bolj zračnih ležišč, so primerna tudi za osebe, ki jim je rado vroče in se veliko potijo.

Tudi žepkasta ležišča potrebujejo letveno dno

Ker so žepkasta ležišča zaradi žepkastih vzmeti prožna, letvena dna z gibljivimi letvicami seveda ne pridejo v poštev. Kljub vsemu pa je ustrezna letvena podlaga nujna. Ta naj bo ravna, torej brez gibljiv letvic. Za vsa žepkasta ležišča/vzmetnice se priporoča letveno dno Hitex AirFlex Comfort. Več o primernem letvenem dnu.

Preveri vso ponudbo žepkastih ležišč Hitex >>

Deli objavo:


Tvoj komentar


* obvezna polja