Pomen sanj: kaj pomeni, če sanjate letenje

  • 18. 02. 2018
Pomen sanj: kaj pomeni, če sanjate letenje

Sanje o letenju spadajo v kategorijo lucidnih sanj. Pri lucidnih sanjah se sanj dejansko zavemo, saj nad njimi prevzamemo kontrolo. Veliko sanjačev opisuje takšne sanje kot poživljajočo in osvobajajočo izkušnjo.

In kaj sanje o letenju simbolizirajo?

Letenje predstavlja nadzor nad življenjem in različnimi situacijami

Če v sanjah letite z neizmerno lahkoto in uživate v prizorišču in pokrajini, to pomeni, da lahko obvladujete različne situacije, ki se jih lotite. Sanje o letenju in sposobnost imeti nad njimi nadzor predstavlja vašo osebno moč nad dogodki.

Letenje predstavlja nove perspektive

Med letenjem imate možnost, da gledate navzdol in imate na predmete in celotno dogajanje širšo perspektivo. Vaše sanje o letenju vam sporočajo, da imate lahko na določene stvari širši pogled. Iz te višje razgledne točke lahko pridobite novo in drugačno perspektivo na določene stvari oz. določeno situacijo. To prispodobo lahko prenesete tudi v realno življenje.  

Letenje predstavlja svobodo

Vaše sanje o letenju vam sporočajo, da ni nič nemogoče. Vaša sposobnost letenja pomeni upanje, različne možnosti in svobodo izražanja. Prav tako lahko odraža vašo močno voljo in vas opominja, da nikoli v življenju pri nobeni stvari ne odnehajte. Nihče vam ne more reči, da nečesa ne zmorete narediti ali doseči. Takšne sanje so vam lahko velika motivacija in obenem predstavljajo smisel same svobode.

Letenje predstavlja duhovno raven življenja

V nekaterih primerih lahko sanje o letenju predstavljajo točko dosega višje duhovne povezave. Morda ste naredili ogromno na svoji duhovni rasti, kar odsevajo tudi vaše sanje.

Letenje predstavlja beg

Sanje o letenju lahko predstavljajo beg od vsakodnevnega stresa in pritiska. Namesto, da bi se z vsakodnevnimi situacijami soočili, poskušate od vsega preprosto kar zbežati.

Ko letite, se morda počutite kot kakšen superjunak. Počutite se nepremagljivo in nedotakljivo. Morda mislite, da ste boljši od ostalih in na njih gledate zviška.

Še nekaj dejstev o sanjah o letenju

Ko poskušate sanje o letenju analizirati, upoštevajte višino, smer in hitrost svojega letenja. Visoko in hitro letenje je lahko odraz vaše samozavesti. Če letite nizko, lahko to pomeni, da ste zadovoljni s trenutno situacijo v svojem življenju. Če letite nazaj, lahko to pomeni, da nekaterih dogodkov iz preteklosti morda še niste preboleli.

Navadno so sanje o letenju opisane kot pozitivna in poživljajoča izkušnja. Če pa se v sanjah bojite  letenja, lahko to nakazuje, da vas je v življenju strah novih izzivov in uspeha. Morda niste pripravljeni na naslednji, večji korak. Če se v sanjah težko obdržite v položaju letenja oz. nimate pravega ravnotežja, lahko to nakazuje pomanjkanje moči in kontrole nad okoliščinami. Pri letenju lahko naletite na številne ovire kot so drevesa ali gore. To lahko simbolizira osebe, ki vam pri določenih podvigih v življenju stojijo napoti oz. vas ovirajo. Razmislite, kdo ali kaj je tisto, kar vam v življenju onemogoča, da naredite korak naprej. Če vam je v sanjah letenje oteženo, je lahko to opozorilo, da vam primanjkuje samozavesti, motivacije ali pa se pri nekem delu preveč obotavljate. Morda ste si postavili previsoke oz. nerealne cilje, kar pa vam je težko sprejeti.

Deli objavo:


Tvoj komentar


* obvezna polja